De ce femeile ar trebui să mănânce zilnic broccoli și varză de Bruxelles. Boala FATALĂ de care le protejează. STUDIU

Data publicării:
Unsplash.com
Descriere foto: Unsplash.com

Un studiu recent arătă că Broccoli și varza de Bruxelles, unele dintre legumele cele mai puțin plăcute, aduc de fapt beneficii incredibile pentru sănătatea femeilor, împiedicând apariția unei boli care e principala cauză de infarct și AVC.

Un studiu recent, publicat în British Journal of Nutrition (link direct studiu), arătă că un consum mai mare de legume crucifere, precum broccoli, varză de Bruxelles și varză, este asociat cu o reducere a incidenței bolilor vaselor de sânge la femeile în vârstă, potrivit DC Medical. 

Folosind date dintr-o cohortă de 684 de femei în vârstă din Australia de Vest, recrutate în 1998, cercetătorii de la ECU's School of Medical and Health Sciences și The University of Western Australia au descoperit că cele care aveau în dietă legume crucifere aveau un risc mai mic de a acumula depuneri extinse de calciu pe aortă, un marker cheie pentru boala structurală a vaselor de sânge.

Reduc la jumătate probabilitatea de a face boala


Boala vaselor de sânge este o afecțiune care ne afectează arterele și venele, și poate reduce fluxul de sânge care circulă prin organism. Această reducere a fluxului sanguin se poate datora acumulării de depozite grase și de calciu pe pereții interiori ai vaselor de sânge, cum ar fi aorta. Această acumulare este cauza principală a apariției unui atac de cord sau a unui atac vascular cerebral (AVC).

Cercetătorul principal din cadrul studiului, dr. Lauren Blekkenhorst, a explicat că legumele crucifere conțin o substanță interesantă care are acest efect protector. 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel