De ce ai ATACURI DE PANICĂ noptea când dormi. Simptome și cauze

Photo by cottonbro from Pexels
Descriere foto: Photo by cottonbro from Pexels

Atacurile de panică pot apărea la orice oră din zi sau din noapte, inclusiv când dormi. Iată ce le poate provoca ziua, dar și noaptea: 

Un atac de panică înseamnă apariția bruscă și intensă, fără un motiv explicabil, a suferinței sau a fricii. Aceste sentimente se intensifică timp de aproximativ 10 minute până încep să se estompeze. 
 
Atacurile de panică apar, de regulă, fără avertisment. Pot fi rare sau frecvente, neașteptate. Cei care au atacuri de panică frecvente pot începe să identifice anumiți factori declanșatori, cum ar fi stresul la locul de muncă sau frica de a merge cu mașina sau de a zbura. Când vine însă vorba de atacurile de panică nocturne, acestea pot apărea fără un declanșator și chiar te fac să te trezești din somn năuc și s periat, fără să ai cea mai mică idee ce s-a întâmplat.

Atacurile de panică care apar noaptea

Deoarece există mai mulți factori de risc potențiali și cauze ale unui atac de panică, este posibil să le experimentezi și noaptea, după cum spuneam. De regulă, persoanele care au atacuri de panică pe timp de noapte au de obicei și în timpul zilei. Când apare un atac de panică noaptea sau în timp ce o persoană doarme, poate fi dificil pentru această să se calmeze și să adoarmă din nou, potrivit DCMedical.

Teama că atacul de panică se poate repeta împiedică deseori persoana în cauză să adoarmă din nou, ceea ce poate duce la creșterea stresului.

Simptomele unui atac de panică

Un atac de panică, în timpul zilei sau noaptea, apare atunci când o persoană prezintă patru sau mai multe dintre următoarele simptome:
- transpiraţie abundentă,
- frisoane, 
- senzație de leșin, 
- greață,
- palpitații, bătăi inimii sau ritm cardiac accelerat, fără o cauză clinică
- senzație de amețeală sau amețeli,
- senzația de nesiguranță, 
- tremor sau convulsii, 
- faptul că simți să te sufoci, că ai dificultăți de respirație,
- teama că ai putea muri, 
- depersonalizarea sau sentimentul de a fi detașat de sine, 
- frica de a pierde controlul,
- durere sau disconfort în piept,
- parestezii sau senzații de furnicături sau amorțeală,
- sentimentul că ceea ce se întâmplă este ireal.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 03 ian 2022, 18:49 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience