Dana Săvuică, dieta RAPIDĂ. A slăbit 5 kilograme într-o săptămână: „Trebuie să rămânem în niște limite”

Data actualizării: | Data publicării:

Dana Săvuică a dezvăluit cum arată dieta care a ajutat-o să slăbească câte 5 kilograme pe săptămână. 

Dana Săvuică, în vârstă de 52 de ani, dezvăluie care este dieta care a ajutat-o să își revină în formă rapid. Vedeta a fost invitată în emisiunea Vorbește lumea, de la PRO TV, acolo unde a mărturisit că scăpase controlul kilogramelor și ajunsese la mărimea XL. Prezentatoarea TV chiar a mers la medicii esteticieni, în speranța că o vor ajuta să scape de kilograme printr-o metodă simplă și rapidă, însă aceștia au refuzat-o. A ajuns astfel să urmeze o dietă sănătoasă, dar bine organizată, care, în final, i-a topit kilogramele. 


„La micul dejun am fulgi de ovăz, apoi beau niște shake-uri, care sunt din fructe de pădure, din mango, ciocolată. De asemenea, pot să prepar omletă, pe care o pot îmbogăți cu legume, cu ceapă, cu ciuperci, mai puțin cu șuncă și cu carne, că trebuie să rămânem în niște limite”, a povestit Dana Săvuică în emisiunea „Vorbește lumea”, de la PRO TV.

 

Dana Săvuică, despre diagnosticul primit pe foaia de analize: Am vrut să știu ce e cu mine. De 10 ani duc frica asta


„E un șoc atunci când apare”. Dana Săvuică, discuție fără perdea despre MENOPAUZĂ: La 47 de ani am avut primele simptome

 


Dana Săvuică a fost invitată în platoul emisiunii Vorbește lumea, de la PRO TV, unde a vorbit despre un subiect extrem de sensibil: Menopauza.

La 51 de ani, vedeta spune că nu-i spun străine simptomele menopauzei, pe care a început să le resimtă la vârsta de 47 de ani. 

“Menopauza ține de fiecare femeie în parte. Reacțiile sunt diferite, simptomele sunt diferite și mai ales reacțiile psihice. Într-adevăr e un șoc atunci când apare menopauza, dar noi suntem atât de concentrate la ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, încât nu simțim simptomele de perimenopauză. Atenție, menopauza are două faze: perimenopauza și postmenopauza. La perimenopauză avem acele simptome care se instalează încet-încet și apar și cu doi ani înaintea menopauzei. (...) Din păcate, studiile arată că menopauza se instalează de timpuriu acum. Dacă atunci când eram eu adolescentă se vorbea de menopauză la femeia aceea trecută de 50, 60 de ani, acum există femei care și la 40 de ani pot intra la menopauză. Este și o chestie genetică, dar ține și de factori externi precum: starea psihică, emoțională, oboseală, stres etc. De exemplu, eu am simțit prima dată schimbarea texturii pielii mele. La 47 de ani, am început să am primele simptome”, a povestit vedeta, în emisiunea de la PRO TV. 

Dana Săvuică rupe tăcerea. Cine sunt bărbații din showbiz care i-au făcut avansuri

 

Dana Săvuică recomandă femeilor să meargă la trei medici

Vedeta a venit și cu un sfat pentru doamne: consultul la medic. Și nu orice medic. Ea spune că sunt trei specializări care te pot ajuta să îți cunoști mai bine corpul și să știi cum să gestionezi schimbările prin care trece.

 “Măcar la acești trei doctori:  dermatolog, endocrinolog și ginecolog. Ei te pot învăța și îndruma cum să-ți înțelegi propriul corp”, a mai spus vedeta. 

Ce este menopauza

Menopauză, perimenopauză sau postmenopauză sunt etape în viața unei femei care au legătură cu oprirea ciclului menstrual. Aceasta indică sfârșitul perioadei de reproducere a unei femei.

Perimenopauza este prima etapă a acestui proces și poate începe cu 8 - 10 ani înainte de menopauză. Menopauza este timpul care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale. Este diagnosticat după ce au trecut 12 luni fără un ciclu menstrual. Postmenopauza este etapa de după menopauză.

Vârsta menopauzei este un biomarker foarte important, nu numai pentru pierderea fertilității, ci și un risc crescut pentru diferite boli și probleme ale vârstei mijlocii.

Este o parte naturală a îmbătrânirii și apare de obicei între 45 și 55 de ani, pe măsură ce nivelul de estrogen la femei scade. Vârsta medie pentru ca o femeie să ajungă la menopauză este de 51 de ani în țările dezvoltate.

Diferența dintre menopauza prematură și timpurie


Menopauza înainte de 40 de ani este cunoscută sub numele de menopauză prematură. Menopauza timpurie apare înainte de vârsta de 45 de ani.

Menopauza prematură apare la aproximativ 1% dintre femeile sub 40 de ani. Menopauza timpurie, care apare la femeile cu vârsta sub 45 de ani, este observată la aproximativ 5% dintre femei.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel