Dana Săvuică, despre diagnosticul primit pe foaia de analize: Am vrut să știu ce e cu mine. De 10 ani duc frica asta

Data publicării:
Dana Săvuică, foto Instagram
Descriere foto: Dana Săvuică, foto Instagram

Dana Săvuică a vorbit despre analizele pe care le-a făcut. Care e cea mai mare frică a vedetei.

Dana Săvuică, în vârsă de 52 de ani, este una dintre cele mai cunoscute vedete din România și nu s-a ferit niciodată să vorbească despre viața ei. Cu toate acestea, celebrul topmodel, una dintre cele mai râvnite și apreciate femei din showbizul românesc, a ascuns un secret incredibil. 

Aceasta a mărturisit că, de un deceniu, trăiește cu teama de a nu fi diagnosticată cu cancer la sân.

Recent, într-un dialog emoționant cu Eugenia Șerban, vedeta și-a deschis sufletul și a mărturisit că de 10 ani de zile trăiește cu frica de a nu primi diagnosticul de cancer la sân și a povestit un episod delicat din viața ei în care a aflat că, în cazul ei, șansele de a contacta cumplita boală sunt mai mari decât la majoritatea populației, lucru descoperit în urma unor analize amănunțite.

"Când aveam în jur de 40 plus de ani, acum 10 ani în urmă, am trimis un test cu salivă la niște laboratoare, undeva în străinătate. Proba mea a ajuns la analiză în data de 10.10.2016, a fost evaluată strict pe ceea ce mi-am dorit eu să aflu despre sănătatea și corpul meu și despre genetica mea.

Am vrut să știu ce e cu mine. Am vrut să știu cine sunt. La ce este corpul meu vulnerabil.

Dau la pagina pentru gene relevante pentru cancer la sân.

Riscul dvs. de a dezvolta cancer la sân este, comparativ cu cel al majorității populației, cu 1,40 de ori mai ridicat. Deci eu sunt de la risc obișnuit spre riscul avansat. De 10 ani duc frica asta", a mărturisit Dana Săvuică în cadrul emisiunii Ego Life, pe care o găzduiește în mediul online.

 

Menopauza - "să nu ne fie teamă de acest prag"

 

"Ajung acum la perioada aceasta a vieții în care corpul meu a început să sufere niște transformări, niște schimbări hormonale, niște probleme de sănătate, o spondiloză lombară cumulată cu una cervicală, adică niște lucruri care au dus la încetarea practicării sportului și a mersului la sala de fitness.

Schimbările hormonale nu au intervenit în stilul meu de viață, aici este vorba despre natura omului, adică așa ne-a lăsat natura. Înaintând în vârstă ai parte de aceste schimbări hormonale care nu ar trebui să ne sperie pentru că ele fac parte din viața noastră. Așa este omul construit, așa e corpul construit.

Eu, atingând vârsta de 50 de ani, am intrat într-o pre-menopauză... să nu ne fie teamă de acest prag, un prag psihologic în primul rând și să nu avem stres cu asta, pentru că intervin dureri de cap, o somnolență, insomnii, o stare de agitație, unele femei intră chiar într-o depresie și nu se mai cred femei. Sunt multe lucruri de care trebuie să ținem cont și e un șoc, pentru că sunt chestii noi care intervin în viața ta", a declarat Dana Săvuică, în exclusivitate pentru DC Medical, în urmă cu ceva timp.

 

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel