Cum tratăm coșurile și imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: ”Sunt standardul de aur în acnee”

Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre coșuri și imperfecțiuni acneice.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a dezbătut un subiect ce-i preocupă atât pe adolescenți, dar și pe unele persoane aflate la maturitate: tratarea tenului acneic. Chiar dacă foarte mulți își pierd speranța dacă se confruntă cu această problemă, fiind destul de greu de tratat, Ioana Marinescu asigură asupra faptului că acneea are tratament, trebuie doar să ne înarmăm cu foarte multă răbdare și să așteptăm rezultatele, care vor veni mai greu. Mai mult de atât, specialista dezvăluie toți pașii ce trebuie făcuți, pentru a scăpa de coșuri.

”Curățarea este esențială și trebuie să fie făcută temeinic. Apoi este important să folosim creme pe bază de retinoizi, exact așa cum scrie pe prospect, ordonat. Retinoizii sunt standardul de aur în acnee, clar, doar că find un activ intens, în funcție de clasa de retinoizi pe care o folosim ei pot să stimuleze acneea, asta fac ei prima dată. Ei o să ne aducă la suprafață tot și pielea va arăta rău la început. Al doilea lucru neplăcut pe care îl aduc ei este iritația pielii, pentru că sunt niște active agresive, dar dacă oferim tenului așa cum trebuie și să nu dăm în fiecare seară. Retinoizii trebuie introduși în rutină progresiv, treptat. Dacă știm să-i folosim, rezultatele sunt fabuloase și definitive, în principiu. Totuși, acneea poate avea întotdeauna recidive. Este important să ținem rutina respectivă, ca ea să aibă un rezultat.

În general, o persoană care are coșuri trăiește ceva timp cu ele până găsește un remediu. În momentul în care îl găsim, este important să-i lăsăm tenului timp să ajungă la o formă optimă.”, a declarat Ioana Marinescu în emisiunea moderată de Georgiana Ioniță.

Acneea. Care este primul pas în tratarea coșurilor și cum îngrijim corect tenul cu probleme

Ce facem ca acneea să nu recidiveze

De asemenea, fondatoarea PLUSH BIO a dezvăluit și ce trebuie făcut ca tenul să rămână unul curat, iar coșurile să fie ținute la distanță pentru totdeauna. Trebuie să avem mare grijă, avertizează ea, pentru că odată ce am avut un ten cu probleme, acesta va fi mereu predispus coșurilor.

„E foarte important ca în momentul în care ajungi ca tenul să arate bine să continui curățarea, trebuie să rămâi cu o cremă care să-ți priască și să țină sub control tenul, pentru că tenurile cu probleme cu siguranță au recidive destul de des întâlnite într-un moment de stres major, atunci când nu vine menstruația, atunci poate când mergi în concediu și nu-ți mai faci aceeași rutină, într-un moment în care schimbi cremele. Este important să ne înțelegem tenul, ăsta e cel mai important lucru. Dacă ajungi să faci asta, va fi ușor de gestionat orice problemă.”, a mai spus specialista.

Motivul pentru care trebuie să te demachiezi, chiar dacă nu ai folosit machiaj

Hidratarea, esențială în îngrijirea tenului cu probleme

Nu în ultimul rând, Ioana Marinescu atrage atenția asupra unui lucru extrem de esențial, când vine vorba despre îngrijirea tenului și anume, hidratarea. 

„Tenul deshidratat este un ten care are o ușă deschisă către impurități. Hidratarea ține tenul sănătos și este esențială. Ea trebuie făcută și din interior, și din exterior. Trebuie să bem apă, să folosim suplimente cu acid hialuronic care sunt esențiale pentru a  păstra un strat hidric și trebuie să folosim creme care să ne ajute să hidratăm tenul.”, a conchis aceasta.

Diferența dintre cremele de zi și cele de noapte. Cum trebuie să arate rutina corectă de îngrijire a tenuluiGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 15 iul 2022, 19:47 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience