Acneea. Care este primul pas în tratarea coșurilor și cum îngrijim corect tenul cu probleme

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre coșuri și imperfecțiuni acneice.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a dezbătut una dintre cele mai mari probleme ale tenului, aceea. Specialista spune că nu doar tinerii pot avea o erupție de coșuri, ci și adulții, cauzele apariției acestora fiind multiple. De asemenea, dacă nu știm să gestionăm problema cum trebuie, dintr-o simplă problemă de piele se poate transforma într-o reală problemă psihică, care poate duce în timp la izolare, avertizează Ioana Marinescu.

”Este probabil cea mai marcantă experiență a unei femei, a unui tânăr. Acneea care apar pe ten este o problemă perpetuă și, în general, apare în perioada de adolescență, dar asta nu înseamnă că nu există și în perioadele adulte. Nu iartă niciun sex, apare și la doamne, și la domni. Problema este că, în general, vindecarea, remedierea acestei situații este una extrem, extrem de grea, iar problema cea mai delicată a coșurilor este starea psihică a celui care le are, pentru că  pe lângă faptul că tenul nu arată bine deloc, ba chiar pot apărea dureri la nivelul feței sau iritații, aduce și o stare de disconfort psihică, o stare de frustrare.”, a explicat Ioana Marinescu, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.

Igiena tenului, primul pas în tratarea coșurilor

Mai mult, primul pas în tratarea coșurilor este demachierea corectă. Aceasta trebuie făcută atât dimineața, cât și seara, chiar dacă nu am pus machiaj pe ten, avertizează specialista. De asemenea, Ioana Marinescu recomandă să nu folosim produsele cosmetice în abundență dacă avem probleme cu acneea, pentru că acestea doar pot accentua problema.

„Sunt tipuri de coșuri care nu pot fi ascunse cu machiaj și asta știrbește enorm încrederea în sine. În general, instalându-se la persoanele tinere, adolescente, unde există deja dereglări hormonale, dacă starea aceasta este dublată de apariția coșurilor deja este foarte greu de manageriat. Sunt tineri care ajung la psiholog pentru că frustrările devin foarte greu de gestionat și pot duce la izolare, la dorința de a fi separat de viața socială, ceea ce nu este în regulă. Părinții care au tineri cu probleme trebuie să înțeleagă că este important să învățăm tinerii să se îngrijească, primul factor esențial este igiena corectă a tenului. Tenul trebuie foarte bine curățat, nu trebuie lezionat cu nimic, demachierea trebuie făcută mereu, chiar dacă nu ne machiem, pentru că trebuie să eliminăm tot ce înseamnă impurități.

Dacă sunt probleme cu acneea este important să nu folosim prea multe produse cosmetice, aș prefera să-i lăsăm tenului ingredientele de care are nevoie pentru a se retrage toate imperfecțiunile, e important să nu încărcăm, tenul înțelege stimulii pe care-i dăm și reacționează ca atare. E important să începem cu curățarea tenului, eu recomand de obicei apele micelare citrice, dar nu tari, de exemplu apa cu portocale, este una dintre cele mai dorite. Nu trebuie să spălăm agresiv sau să folosim săpunuri prea agresive, curățarea să fie făcută cu produse dedicate problemei pe care o avem.”, a continuat specialista.

Principalele cauze ale apariției acneei la adulți

„Sunt surori care folosesc aceeași cremă. Important este ca dacă folosim aceeași cremă cu cineva să luăm cu o spatulă sau ceva cu care să nu contamineze. La maturitate cauzele pot fi de stres, pot fi cauzate de autoextracția acasă care nu este făcută cum trebuie, cred că foarte multe scoatem punctele negre în fața oglinzii. În momentul în care facem asta e important să sterilizăm zona, care să închidă porii respectivi, nu trebuie să avem mâinile sau unghiile murdare. Extracția ar trebui să fie făcută în cabinetele de specialitate.

O altă cauză ar putea să fie alimentația, care dacă este preponderent fast food, cu siguranță va avea un cuvânt neplăcut de spus. Și nu în ultimul rând, poate apărea din cauza diferitelor medicamente, care pot stimula acneea.”, a mai dezvăluit Ioana Marinescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel