Cum ții nivelul de colesterol în frâu, de Sărbători. Câteva sfaturi importante de urmat

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Oamenii care au un colesterol ridicat se pot bucura de sărbătorile de iarnă la capacitate maximă, dacă respectă câteva sfaturi.

Este aproape imposibil să ne imaginăm sărbătorile fără mâncăruri și băuturi festive. Șuncă afumată, răcituri, plăcinte, sarmale, ciocolată caldă, vin fiert, dar și alte delicatese. Chiar dacă există persoane perfect sănătoase, care se pot bucura de toate aceste delicatese, persoanele cu un nivel ridicat de colesterol pot intra în sezonul sărbătorilor destul de îngrijorate de modul în care își vor gestiona colesterolul și se vor bucura, în același timp, și de alimentele lor preferate.

Dacă nu este tratat, colesterolul ridicat poate crește șansele de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Pentru că este o preocupare atât de serioasă, este important să intrați în sezonul sărbătorilor cu un plan bine pus la punct despre cum vă veți respecta obiectivele și vă veți gestiona nivelul colesterolului, notează EatThis.

Limitează-ți consumul de brânză

Un sfat util, în special pentru serile petrecute la petreceri și adunări festive, este să evitați să vă înfruptați din platoul cu brânză.

"Brânza este bogată în grăsimi saturate, care vă poate ridica nivelul colesterolului. Este, de asemenea, bogată în calorii și poate duce cu ușurință la creșterea în greutate dacă mâncați prea mult.", spun specialiștii.

Te poate interesa și: Cea mai sănătoasă combinație de alimente de post. Bilic: „Acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali”

Consumă o cantitate moderată de alcool

Înțelegem - nimic nu se compară cu un pahar de vin roșu la o petrecere de sărbători sau cu un bourbon bun care să vă încălzească după o zi rece afară. Cu toate acestea, dacă vă luptați cu colesterolul ridicat, concentrarea pe moderație atunci când vine vorba de alcool este esențială.

"Prea multe băuturi pot crește colesterolul din sânge și prea mult alcool contribuie cu calorii inutile. Dacă aveți de gând să beți la petrecerea de sărbători, limitați-vă la cantități moderate; un pahar pe seară pentru femei și două pentru bărbați.", continuă specialiștii.

Bazează-te pe gustările precum sunt nucile

S-a constatat că nucile ajută la reducerea nivelului de colesterol, așa că aceasta poate fi o gustare excelentă la o petrecere. Cercetările au descoperit că nucile pot reduce colesterolul, precum și trigliceridele, greutatea corporală și tensiunea arterială (în anumite circumstanțe).  Un studiu a constatat că nucile caju, în special, au fost capabile să ajute la creșterea colesterolului HDL (sau "bun") și să reducă nivelul tensiunii arteriale.

Consumă mai multe crudități la mesele de sărbători

O altă modalitate prin care vă puteți ajuta să vă controlați nivelul colesterolului în timpul sărbătorilor este să consumați cât mai multe crudități. Acest lucru vă poate ajuta să vă săturați mai repede și poate ajuta să atenuați tentația tuturor acelor deserturi sau mâncăruri nefavorabile sănătății.

"Legumele sunt bogate în fibre și antioxidanți și pot ajuta la reducerea colesterolului. În plus, sunt destul de sărace în calorii și vă puteți bucura de o porție generoasă fără să vă faceți griji cu privire la creșterea în greutate.", mai spun specialiștii.

Citește și: Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel