Cum ți se poate schimba greutatea, în funcție de modul în care bei cafeaua

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Un nou studiu arată că dacă bei mai multă cafea, poți să slăbești mai ușor. Asta cu o condiție: modul de preparare


Creșterea cantității de cafea pe care o bei poate fi incredibil de benefică dacă ții dietă.

Majoritatea oamenilor savurează o cafea dimineața sau într-o pauză, pe parcursul zilei. Și cei mai mulți oameni nu se opresc doar la o singură ceașcă de cafea. Potrivit unui sondaj Statista Consumer Insights, iubitorii de cafea din SUA nu se opresc, de obicei, la o singură ceașcă. Aproximativ 80% din americani se bucură de două sau mai multe cești de cafea acasă în timpul săptămânii.

Nu numai că s-a demonstrat că această băutură crește energia și concentrarea, dar este și bogată în antioxidanți poate fi benefică și pentru cei care țin dietă, potrivit unui nou studiu. Un studiu din octombrie 2023 publicat în American Journal of Clinical Nutrition sugerează că a bea mai multă cafea vă poate ajuta să pierdeți în greutate. 


Studiul:

Scopul acestei cercetări  a fost de a determina dacă consumul de cafea este corelat cu creșterea în greutate. Echipa a studiat variațiile în ceea ce privește aportul de cofeină, consumul de cafea și modificările în greutate, observând adăugarea de lapte, zahăr sau produse  fără lactoză.

Pentru acest studiu au fost utilizate trei mari cohorte prospective, inclusiv Nurses' Health Study (1986 - 2010), Health Professional Follow-up Study (1991 - 2014) și Nurses' Health Study II (1991 - 2015). Echipa de cercetare a evaluat paralelele dintre schimbările în obiceiurile de consum de cafea în fiecare perioadă de patru ani și variațiile similare de greutate. Constatările celor trei studii au fost combinate, iar rezultatele sunt încurajatoare pentru cei care doresc să slăbească.

 


Rezultatele:

Potrivit cercetării, creșterea consumului de cafea cu o ceașcă suplimentară de cafea neîndulcită în fiecare zi este legată de o scădere în greutate (de aproximativ 0,3 kilograme) pe o perioadă de patru ani. Atenție însă, pentru că o singură  linguriță de zahăr adăugată în cafea a dus la creșterea în greutate în acel interval de patru ani, potrivit eatthis.

În esență, dacă vă schimbați rutina pentru a vă bea cafeaua fără zahăr - și creșteți cantitatea de cafea pe care o beți - vă puteți accelera eforturile de pierdere în greutate. Adăugarea de frișcă  sau de lapte la ceașca de cafea nu pare să aibă ca rezultat creșterea în greutate, arată cercetările. Cu toate acestea, dacă vă place zahărul în cafea, ar fi bine să renunțați la acest obicei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel