Cum scapi de petele inestetice de pe ten. Ioana Marinescu: ”Ne putem hiperpigmenta și la lumina de neon”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre depigmentare. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă emisiune realizată de Georgiana Ioniță despre principalele cauze ale depigmentării tenului. Aceasta poate apărea din mai multe motive, în funcție de etapa din viață în care ne aflăm sau în funcție de câtă atenție îi oferim tenului, spune ea. În acest sens, în primă fază, specialista recomandă să avem grijă de tenul nostru și să-l îngrijim cum trebuie, pentru că prevenția este cea mai bun tratament. 

„Una dintre cele mai mari căutări de pe google, în ceea ce privește tenul sunt petele. Important este  nu cum să scăpăm, ci cum să facem să ajungem să nu avem pete. Prevenția este cea mai importantă. În momentul în care ne-am pigmentat în diferite zone pe piele, este mai greu să curățăm tenul și să-l facem să fie uniform. Cauzele hiperpigmentării pot fi multiple. De la cauze hormonale, dacă de exemplu suntem însărcinate, de la cauza posttraumatice, am avut coșuri pe care le-am tot scos, acolo cu siguranță o să rămână un punct pigmentat. Pigmentarea în zona mustății este foarte întâlnită, fiind cauzată de epilarea agresivă cu benzi depilatoare. Alte tipuri de pigmentară apar datorită expunerii necontrolate la soare, fără protecție solară. De asemenea, dacă luăm anticoncepționale, este posibil să se pigmenteze tenul.”, a declarat Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, moderată de Georgiana Ioniță.

Cum îngrijim corect tenul cu acnee în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”E important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie”

Cum procedăm când vedem primele semne inestetice

„În cazul în care am văzut că se instalează o astfel de problemă, trebuie să tratăm serios ideea de  curățare a tenului și de a o face să dispară, pentru că dacă sunt foarte profunde petele pigmentare, este greu să scăpăm de ele. De asemenea, este important ca în momentul în care dorim să eliminăm petele de pe piele să ținem cont că produsele pe care le folosim pot să fie chiar ele extrem de agresive și să fotosensibilizeze tenul și atunci să ne sensibilizeze zona și, în loc să depigmentăm, să ajungem să ne pigmentăm și mai tare.”, a mai spus fondatoarea PLUSH BIO.

 

Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri. Ioana Marinescu: ”Sunt puține persoane norocoase care rămân cu pielea netedă”

Ingredientele esențiale în lupta cu petele inestetice

Dacă totuși ajungem să ne confruntăm cu această problemă, Ioana Marinescu ne recomandă câteva ingrediente necesare ce vor duce la depigmentare și ce trebuie introduse neapărat în rutina noastră de îngrijire.

„Sunt câteva ingrediente esențiale pe care aș recomanda să le folosim dacă dorim să estompăm petele pigmentare sau chiar să le facem să nu apară. Este importantă clar protecția solară, care trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă e frig și avem senzația că nu ni se poate întâmpla nimic. Ne putem hiperpigmenta și la lumina de neon. Câteva ingrediente care trebuie să fie constant în rutina noastră și care să ne ajute ca să nu se hiperpigmenteze tenul ar fi: Vitamina C, ne va ajuta mult la luminozitatea tenului, acidul ferulic este alt antioxidant excepțional, care va menține elasticitatea și luminozitatea tenului și va proteja de hiperpigmentare. Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, care este cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Pe perioada verii, recomandarea mea este ca depigmentarea să fie făcută cu ingrediente, active care să nu fotosensibilizeze.

Un alt ingredient pe care l-aș recomanda în depigmentare sunt retinoizii, în funcție de tipul de ten este necesar să alegem concentrația și tipul lor, ei o să-și facă treaba de excepție.”, a mai spus Ioana Marinescu.

Cum tratăm coșurile și imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: ”Sunt standardul de aur în acnee”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel