Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri. Ioana Marinescu: ”Sunt puține persoane norocoase care rămân cu pielea netedă”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre cum scăpăm de semnele ce au rămas după vindecarea coșurilor.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre vindecarea semnelor lăsate de coșuri. Dacă în ediția trecută, specialista ne-a îndrumat spre cele mai bune remedii care să ne ajute să scăpăm definitiv de coșuri, acum aceasta ne dă cele mai bune sfaturi, astfel încât să nu rămânem cu semnele lăsate de acneea, care de cele mai multe ori sunt extrem de neplăcute.

„Problema care rămâne după ce am scăpat de coșuri este, într-adevăr, felul în care arată tegumentul. Sunt puține persoane norocoase, care, după ce au scăpat de coșuri  au pielea netedă și frumoasă și curată. Majoritatea persoanelor, după ce s-au confruntat cu una dintre cele mai neplăcute situații ale tenului: coșurile. Sechelele se traduc prin cicatrici, urme care sunt lăsate de zonele ce au fost inflamate și au avut respectivele coșuri. Este foarte important ca atunci când scăpăm de coșuri să facem ceva pentru felul în care arată tegumentul la final. E important ca după ce am trecut de frustrările și nemulțumirile ce au fost generate de aceste imperfecțiuni, să ne dorim să arate tenul minunat. În funcție de cât de agresivă a fost aceea pe ten, epiderma rămâne lezată și cu multe imperfecțiuni, neregularități. Trebuie să găsim o variantă care să funcționeze pentru noi și să nu lase alte urme.”, a declarat Ioana Marinescu în emisiunea moderată de Georgiana Ioniță.

Cum tratăm coșurile și imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: ”Sunt standardul de aur în acnee”

Cum ajută terapiile cu laser, în acest proces

Prima metodă pe care specialista o recomandă este cea cu laser, însă există câteva indicații de care trebuie să ținem cont, înainte să recurgem la ea.

„Avem nevoie de câteva proceduri mai agresive, care să stimuleze colageneza, pentru că ea este răspunsul unui stimul dureros. Diferite tipuri de lasere vor ajuta refacerea epidermei, doar că trebuie să avem grijă de sezonul în care facem asta și ca tenul să nu se hiperpigmenteze ulterior și nu trebuie să facem laserul cât timp mai avem coșuri pe față, pentru că e posibil ca el să stimuleze proliferarea acestora pe tot tegumentul.”, a mai dezvăluit aceasta.

Terapia cu dermapen, eficientă pentru a scăpa de semnele lăsate de coșuri

„O altă terapie care poate fi făcută este dermapen, care e tot o stimulare de colagen, care se folosește pentru vergeturi, cicatrici, pentru riduri. În funcție de intensitatea cu care doriți să se lucreze, ședințele pot fi efectuate într-un cabinet de cosmetică sau de un medic dermatolog, cu o adâncime mare mare.”, a mai spus Ioana Marinescu.

Acneea. Care este primul pas în tratarea coșurilor și cum îngrijim corect tenul cu probleme

Peelingul, eficient împotriva semnelor lăsate de coșuri

Totodată, aceasta spune că și peelingurile au un rol bine definit în acest proces, ba mai mult, Ioana Marinescu recomandă și pe ce tipuri de peelinguri ar trebui să ne axăm.

„O altă metodă importantă este să facem peelinguri, în funcție de tipul de ten. Eu recomand peelinguiri delicate, nu agresive, dar mai frecvente, care să stimuleze mai repede refacerea și colageneza.”, a mai spus fondatorul PLUSH BIO.

Cum ajutăm pielea să se refacă

Totuși, ca pielea să se refacă cât mai bine, nu este nevoie doar de ajutorul specialiștilor, ci și noi trebuie să contribuim aici, printr-o rutină de îngrijire cât mai adecvată.

„Pentru acasă e foarte important să avem o rutină constantă și țintită pe refacerea tenului. Evident, curățare e esențială și e punctul de pornire pentru orice problemă, apă micelară, spume, geluri de curățare, măștile, trebuie să aplicăm măști, care să aibă în compoziție stimulente de colageneze, acceleratoare, ingrediente blânde. Foarte important este să nu renunțăm la retinoizi, își spun punctul de vedere foarte corect și vizibil. Ei sunt esențiali și în perioada în care avem coșuri, și după ce am scăpat de ele. De asemenea, trebuie să facem scruburi și peelinguri.”, a conchis Ioana Marinescu.

Pastila de Frumusețe: Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel