Cum îngrijim corect tenul cu acnee în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”E important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie”

Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim tenul cu probleme în sezonul cald.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim tenul cu acnee sau tenul care a rămas cu anumite semne după ce s-a vindecat de coșuri, în perioada verii. Specialista recomandă să menținm în sezonul cald o rutină de îngrijire cât mai corectă, dar nu prea încărcată, și să evităm terapiile sau peelingul prea agresiv, care ar trebui reluate toamna. 

„Vara este cel mai dedicat anotimp, pentru că în această perioadă tenul este expus la soare și, automat, se va pigmenta mai repede, se va încărca mai repede și vara este momentul în care este posibil să avem recidiva, dacă am avut acnee. Din cauza faptului că e foarte cald, tenul secretă foarte mult sebum, mai mult decât în mod normal, se și deshidratează și devine neapărat și atunci este tare important să menținem o igienă foarte bună a tenului și, în principiu, eu vara nu aș recomanda să facem cine știe ce terapii agresive, pentru depigmentarea zonelor în care am avut coșurile sau pentru cicatrizarea lor. În schimb, vara putem să ne menținem un ritual de cosmetică, igienă, cu ingrediente care să funcționeze în zona cicatrizării, trebuie să mergem pe peelinguri ușoare, care obligatoriu aduc după ele folosirea factorului de protecție. Dacă nu suntem sigure că putem să păstrăm acele rutine esențiale, ulterioare unui laser, unui peeling mai agresiv, atunci e minunat să le lăsăm pe perioada de toamnă, iar vara să ne bucurăm de soare și să păstrăm rutina de îngrijire așa cum trebuie.

Fiecare activ are rolul lui și e important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să avem o rutină extrem de elaborată. Trebuie să folosim produsele esențiale, fără a pune doze mari sau fără a folosi mult produs.”, a declarat Ioana Marinescu în emisiunea moderată de Georgiana Ioniță.

Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri. Ioana Marinescu: ”Sunt puține persoane norocoase care rămân cu pielea netedă”

Cum scăpăm de semnele coșurilor în adolescență

Mai mult, specialista spune că dacă ne confruntăm cu aceste probleme neplăcute încă din adolescență, atunci probabilitatea ca semnele să dispară de pe față este mult mai mare. 

„Fiecare imperfecțiune are remediul lui. Este important să știm până unde suntem dispuși să facem eforturi în sensul acesta. Dacă sunt cicatrici foarte adânci, se pot elimina, dar metodele sunt foarte agresive și trebuie să știm dacă ne dorim să trecem prin niște traume sau dacă suntem mulțumiți cu pielea îngrijită, chiar dacă are niște semne. Pe de altă parte, dacă am avut adolescența cu aceste coșuri urâte, în general e un moment destul de norocos să avem acneea, pentru că atunci colageneza este în floare, organismul și pielea se refac imediat, o rană se reface imediat și dacă atunci avem coșurile și reușim să scăpăm de ele, semnele se pot reface și ele, tinerețea este o armă ce trebuie folosită.”, a continuat specialista.

Cum tratăm coșurile și imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: ”Sunt standardul de aur în acnee”

Ce facem dacă avem acnee atunci când suntem adulți

În final, fondatoarea PLUSH BIO are un sfat și pentru adulții care se confruntă cu problemele acneice.

„Dacă avem o acnee a adultului e important să eliminăm cauza, să avem rutina care să ne facă să scăpăm și coșuri și dacă trecem peste ele repede, țesutul nu se lezează tare, încât să lase urmele acelea neplăcute. Pe de altă parte, cu cât suntem mai adulți, știm să ne gestionăm epiderma cât mai bine și nu o să ne scoatem coșurile cu mâinile murdare. ”, a mai spus fondatoarea Plush BIO.

Acneea. Care este primul pas în tratarea coșurilor și cum îngrijim corect tenul cu problemeGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 26 iul 2022, 20:57 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience