Cum scăpăm de ridurile care apar după expunerea la soare. Medic: „Putem opri timpul în loc”

EXCLUSIV

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, ce trebuie să facem pentru a evita apariția ridurilor atunci când ne expunem la soare, dar și cum putem scăpa de acestea dacă au apucat să-și facă simțită prezența.

Pielea noastră trece prin mari încercări în perioada verii. Medicii recomandă folosirea cremelor de protecție solară atunci când ieșim din casă, chiar dacă nu stăm la plajă. De asemenea, există multe variante pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui: pălării, haine, ochelari. Totuși, în ciuda mijloacelor de protecție folosite, după vacanța de vară, multe persoane observă că pielea din jurul ochilor nu mai arată la fel. Sunt mai încruntate, iar ridurile par că s-au adâncit mai tare în concediu. 

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, ne explică ce putem face pentru a preveni și remedia ridurile apărute după expunerea la soare. 

“Ideal ar fi să nu fim în situația de a ne confrunta cu ridurile ce apar după expunerea la soare. 
 Fenomenul prin care ele apar este destul de simplu de înțeles, cel puțin o piele uscată deshidrată este mult mai predispusă la ridare, la apariția ridurilor”, a explicat medicul pentru Spectacola.

Secretul operațiilor estetice de succes. Cât acid hialuronic ar trebui folosit. Dr. Daniela Diveică explică / EXCLUSIV

 

Cum putem preveni apariția ridurilor

 

„Pentru a preveni acest lucru în primul rând trebuie să avem grijă de piele, care este într-o continuă evoluție. Astfel, o putem ajuta cu tratamente de curățare profesională periodic, cu mezoterapie clasică injectabilă sau virtuală cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și, nu în ultimul rând, să nu uităm de botox. 

Botoxul este tratamentul de elecție pentru ridurile ce apar în etajul superior al feței, între sprâncene, pe frunte sau la coada ochilor. El are capacitatea de a ne face să părem odihnite și senine prin efectul de relaxare la nivelul musculaturii. 

La ce riscuri se supun vedetele pentru a avea o talie de viespe. Specialiștii atenționează că este doar un mit

 

De ce trebuie să ținem cont înainte de a apela la botox

 

„Ca orice tratament medical, și botoxul are niște recomandări de care trebuie ținut cont, în ziua injectării și a 2 zi să nu ne expunem la soare, să nu facem sport și alte recomandări în funcție de fiecare pacient în parte.”, a explicat medicul.

Procedurile estetice “secrete” ale divelor. Ce trucuri folosesc vedetele pentru a întineri

 

Cui se adresează tratamentele de acest fel

 

„Nu există o perioadă optimă pentru a apela la acest tratament. În momentul în care devin supărătoare aceste riduri și devin vizibile este un bun moment de a începe acest tratament. 
Nu există riscul de a ne deforma chipul după botox. Am putea spune că în această perioadă am oprit timpul în loc pentru că nu se mai formează riduri noi, iar cele deja existente nu se adâncesc”.

Bruxism. Cum te ajută botoxul să nu mai scrâșnești noaptea din dinți
  

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și esteticăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 23 iul 2021, 17:41 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience