Bruxism. Cum te ajută botoxul să nu mai scrâșnești noaptea din dinți

Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Daniela Diveică, medic specialist chirurgie estetică, a explicat, pentru Spectacola, în ce constă procedura de injectarea toxinei botulinice în maxilar și cum te poate ajuta să nu mai scrâșnești noaptea din dinți. 

Potrivit medicului, acest tratament se poate adresa oricărui pacient cu o musculatură bine dezvoltată si cu afecțiunea numită bruxism (scrâșnitul dinților în somn).


Ce presupune tratamentul cu toxină botulinică injectat la nivelul maxilarului?


"Tratamentul presupune injectarea unor doze mici de toxină botulinică în mușchiul maseter ce se află deasupra liniei mandibulare de o parte și de alta a feței. Rolul toxinei botulinice este acela de a relaxa musculatura injectată în mușchiul maseter, acesta se relaxează, astfel nu mai intervine atât de puternic în procesul masticator și bineînțeles în scrâșnitul dinților, mișcarea de frecare a suprafețelor dentare în somn, în lipsa masticației", explică Dr. Daniela Diveică. 


Efecte estetice

"Efectele sunt cele de diminuare a acestor mișcări involuntare în timpul somnului și pe lângă acest afect avem și un rezultat estetic acela de subțire a conturului facial.Ca în orice alt tratament minin invaziv, există un minim de riscuri, sau complicații ca: mici sângerări sau echimoze la locul injectării", mai spune medicul. 


De asemenea, dr. Diveică spune că efectul toxinei botulinice durează între 4 și 6 luni, în funcție de fiecare organism. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel