Cum să te îngrași sănătos: ciocolata și mâncarea de tip fast-food nu vor ajuta

Data publicării:
Chipsuri, sursa pixabay/ autor Charlotte Govaert
Descriere foto: Chipsuri, sursa pixabay/ autor Charlotte Govaert

Toți nutriționiștii dau sfaturi despre cum să nu ne îngrășăm sau despre cum să pierdem kilogramele în plus, într-un mod sănătos. Dar există și persoane situate de cealaltă parte a problemei, respectiv care au nevoie să câștige în greutate. Iată câteva sfaturi.

Întâlnim frecvent persoane vare vor să scap de câteva kilograme, sau se plâng de kilogramele acumulate. Alimentația de tip occidental ne predispune la îngrășare, dar foarte rar se întâplă ca cineva să spună că ar vrea să câștige câteva kilograme. Totuși, din anumite motive medicale, unele peroane nu reușesc să ajungă la o greutate normală.

Specialiștii vin cu câteva recomandări pentru persoanele aflate în această situație.

Motive pentru a te îngrășa
Motivele pentru a crește în greutate variază de la persoană la persoană. Nu este neobișnuit ca oamenii să fie subponderali din cauza unei afecțiuni medicale.

Dacă intenționați să câștigați în greutate, cel mai bine este să încercați să identificați cauza greutății dvs. actuale, mai ales dacă ați slăbit brusc, deoarece acest lucru ar putea fi legat de o stare de sănătate subiacentă, cum ar fi o glandă tiroidă hiperactivă (hipertiroidism), diabetul de tip 1 sau tip 2, boala celiacă (o afecțiune care împiedică organismul să absoarbă alimentele în mod corespunzător) tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia nervoasă sau tulburare dismorfă a corpului.

A fi subponderal poate duce, de asemenea, la deficiențe nutriționale, un sistem imunitar slăbit, oase fragile și senzație de oboseală.

Puteți verifica dacă sunteți subponderal calculând indicele de masă corporală (IMC). Dacă scorul dvs. IMC este sub 18,5, greutatea dvs. poate fi prea mică.

8 moduri de a te îngrășa sănătos


Când vine vorba de o creștere în greutate sănătoasă, ar trebui să vă propuneți să includeți în alimentație alimente bogate în calorii și nutrienți.

Între timp, este la fel de important să nu fiți tentați să alegeți alimente pentru a vă îngrășa doar pe baza conținutului lor caloric, cum ar fi înghețata, brânza sau fast-food (deși vă veți îngrășa, puteți ajunge să mâncați prea mult zahăr și grăsime saturată). Acest lucru poate duce la un risc crescut de a dezvolta afecțiuni cum ar fi diabetul de tip 2 sau colesterolul ridicat.

Iată câteva indicații practice pentru creșterea în greutate sănătoasă:

Mâncați ceva regulat

Nu este neobișnuit ca persoanele care sunt subponderale să se simtă repede sătule atunci când mănâncă. Cu toate acestea, este încă important să continue să ia calorii prin alimentele lor pentru a se îngrășa. Consumul de mese mai mici mai regulat, de exemplu, de cinci până la șase ori pe zi, este o soluție în acest sens.

Alegeți alimente pline de nutrienți

Alegeți alimente precum pâine integrală, paste și cereale, fructe și legume, produse lactate, surse de proteine ​​slabe și nuci și semințe. Toate sunt esențiale pentru creșterea în greutate sănătoasă și sunt parte din în general din dietele sănătoase.

 

Citește continuarea pe DCMedical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel