Cum să faci cele mai bune chiftele de dovlecei. Rețetă de post

Data publicării:
Captură video Youtube/ Jamila Cuisine
Descriere foto: Captură video Youtube/ Jamila Cuisine

Chiftelele de dovlecel pot fi savurate oricând în Postul Crăciunului și vor fi adorate de întreaga familie. 

Postul Crăciunul a început deja de câteva zile bune, iar toți creștinii caută în această perioadă fel de fel de rețete prin care pot uita, timp de 40 de zile, de produsele pe bază animală. Chifteluțele din legume sunt extrem de delicioase de încercat în această perioadă, iar cele de dovlecel vor deveni preferatele tale. Acestea pot fi servite la micul dejun, cât la și la prânz, alături de o garnitură, cum ar fi piureul. 

Ingrediente:

  • doi dovlecei
  • un cartof
  • o ceapă
  • 100 g făină
  • doi căței de usturoi
  • o legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță boia
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Curățați dovlecelul și cartoful și dați-le pe răzătoarea mare. Presărați puțină sare și lăsați câteva minute, apoi acurgeți bine excesul de apă.

Tocați mărunt ceapa, mărarul și usturoiul. Amestecați toate ingredientele, condimentați cu sare, piper și boia, puneți făina și amestecați până când compoziția se leagă.

La final, adăugați mărarul și lăsați compoziția câteva minute. Începeți să formați chifteluțele cu mâna și prăjiți-le în ulei încins, 3-4 minute pe fiecare parte.

Poftă bună!

VEZI și: Cele mai mari greșeli din Postul Crăciunului. Mihaela Bilic: „Este rețeta sigură de îngrășare. Sunt principalele capcane” / EXCLUSIV

Alimentele pe care trebuie să le consumăm în Postul Crăciunului

Într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic ne-a vorbit despre alimentele pe care trebuie să le includem, în această perioadă, în meniul nostru. Legumele ocupă, fără doar și poate, topul clasamentului.

„Ar fi bine să punem accentul pe legume, indiferent că sunt proaspete, congelate, în conservă, pe ciorbe, pe tocănițe, adică să gătim legumele, dar fără mult ulei, cu suc de roșii, băgate la cuptor. Nu este nicio problemă dacă între legume apare și cartoful. Dacă facem pilaf sau paste, nu trebuie să punem ulei din belșug, pentru că acolo sunt multe calorii. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii. Punem condimente, ierburi aromate, pentru a da gust. Putem să mai facem și mâncărică de orez cu praz, fără mult ulei. Chiar și sarmalele de post sunt bune, dacă nu le fierbem în ulei, le putem pune borș sau să găsim altă metodă în care să nu fie prezent uleiul. Ciupercile dau gust foarte bun, condimentele. Noi, ca români, trăim din păcate cu credința conform căreia mâncarea trebuie să aibă ulei, ca să aibă gust. Nu ne dăm seama că avem mai mult gust în condimente și în ierburi aromate, decât în ulei. Deci legume multe la masă, mâncați mai rar și mai puțin, hidratare multă, ceaiuri, infuzii de plante.”, a declarat Mihaela Bilic, în exclusivitate pentru Spectacola.

Ce mănâncă vedetele în Postul Crăciunului. Carmen Brumă și Sofia Vicoveanca, sfaturi alimentare prețioase

Fructele, consumate cu moderație

„Atenție mare însă și la fructe. Dacă mâncăm în exces, tot ficatul trage greul și cu ele. Le putem consuma ca și desert natural și sănătos. Putem consuma fructe uscate, caise, prune, sunt în regulă fructele de sezon. Singura condiție este să nu mâncăm produse de patiserie și de cofetărie cu multă grăsime vegetală și cu zahăr, chiar dacă sunt de post. Din punct de vedere nutrițional, decât să ții post cu asemenea alimente, mai bine nu ții deloc. Se abuzează, toată lumea își cumpără pateuri, produse de patiserie cu grăsime vegetală, e teribil pentru organism, este într-o grea încercare. ”, a continuat medicul nutriționist.

Citește AICI continuarea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel