Ce mănâncă vedetele în Postul Crăciunului. Carmen Brumă și Sofia Vicoveanca, sfaturi alimentare prețioase

Vedetele au dezvăluit pe ce alimente se axează în perioada Postului Crăciunului.

Postul Crăciunului a intrat și în casele vedetelor, care, timp de 40 de zile, se vor abține din a gusta produsele animale și se vor delecta cu cele vegetale. În acest sens, Carmen Brumă, Sofia Vicoveanca și Saveta Bogdnm au dezvăluit o parte din meniul pe care-l adoptă în această perioadă a anului. Celebra antrenoare de fitness spune că mesele ar trebui să conțină cât mai multe legume, iar din alimentația de post a tuturor românilor ar trebui să lipsească mezelurile sau alte produse de panificație, care sunt extrem de periculoase pentru organism, dar și pentru kilogramele în plus. 

„1. Legumele sunt alimentele de bază în alimentaţia de post. Ele trebuie consumate la fiecare masă principală. Atenţie însă, termenul “legume” este larg şi cuprinde 3 categorii:

* Legume cu conţinut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre, cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderaţie, adică 3-4 linguri (de produs finit) cu vârf la o masă şi evitate la cină.

* Legume cu un conţinut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov, sfeclă, gulie, ceapă)

* Legume cu un conţinut redus de amidon (sub 5%) adică verdeţuri, conopidă, dovlecei, ardei gras, roşii.

2. Fructele fac parte din categoria desert şi se consumă mult mai rar decât legumele.

3. Din cauză că proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calităţii celor animale, ele trebuie combinate cu atenţie. Asociaţi proteinele de origine vegetală astfel încât să aveţi tot spectrul de aminoacizi esenţiali în dietă. Pentru un aport optim de aminoacizi esenţiali, combinaţi la aceeaşi masă legume şi cereale cum ar fi orez cu mazăre, fasole cu porumb, cuşcuş cu năut sau linte.

4. Evitaţi sau chiar excludeţi în post următoarele produse: mezeluri de post, pate de post, şniţele, chiftele de post, covrigei, sticksuri, merdenele, prăjituri de post, cartofi prăjiţi, chipsuri, maioneză, sosuri de post supă (instant) la plic.

5. Pentru o mai bună absorbţie a fierului din sursele vegetale (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adăugaţi o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, grepfrut).” spune Carmen Brumă, potrivit click!.

VEZI și: Cele mai mari greșeli din Postul Crăciunului. Mihaela Bilic: „Este rețeta sigură de îngrășare. Sunt principalele capcane” / EXCLUSIV

Sofia Vicoveanca, meniu de post

Altă vedetă care a dezvăluit faptul că îține Postul Crăciunului este și Sofia Vicoveanca. Cu toate acestea, artista nu știe dacă va reuși să ducă la bun sfârșit cele 40 de zile, însă va mânca de post, atât cât poate. Interpreta de muzică populară a dezvăluit și care sunt alimentele pe care se axează în această perioadă.

„Normal că ţin post! Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune “Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu! Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva. Nu carne, dar  trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Ţin post şi nu ţin, dar asta-i meseria mea, nu am ce face! Deocamdată ţin. Oi vedea cât pot că dacă plec în lume, vă daţi seama că nu ştiu cum o să fie. Trebuie să plec in Suedia, de Sfântul Nicolae, am cântare acolo la Stockholm, la ambasadă chiar.

Apoi, pe 13  decembrie plec în Israel, la Mormântul Sfânt. Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când ţin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudităţi, cu sfeclă roşie, cu ţelină, cu morcovi, cu de toate şi cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăţ! Mă rog la Doamne-Doamne!”, spus și Sofia Vicoveanca, potrivit sursei citate.

Cu ce se demachiază Sofia Vicoveanca în fiecare seară: „Veți vedea ce ten frumos veți avea”. Secretul artistei a fost dezvăluit

 

Saveta Bogdan ține doar ultima săptămâna din Postul Crăciunului

Saveta Bogdan spune că, de fiecare dată, reușește să țină doar ultima săptămână din marile posturi, din dorința de a se spovedi și împărtăși. Artista și-ar dori să țină tot postul, însă nu poate din cauza problemelor de sănătate.

“Nu ţin post decât vinerea. Sunt credincioasă, ca orice om, dar când e postul Paştelui sau al Crăciunului, ţin ultima săptămână din post, ca să mă spovedesc şi să mă împărtăşesc. Nu trece anul să nu mă împărtăşesc şi spovedesc, de Crăciun şi de Paşte.

Simt că mă lasă puterile, obosesc. Nu pot sta fără lactate, brânzeturi. La carne mai pot renunţa, dar nu pot fără lapte, pun şi la cafea, îmi fac orez cu lapte. Atunci când ţin post îmi iau lapte de cocos, vegetarian şi ţin ultima săptămână. Nu îmi place să spun că ţin post. Se zice că ţii pentru tine. Lumea s-a înrăit foarte tare şi mă deranjează! Eu sunt foarte credincioasă, merg des la biserică şi mă rog”, a mărturisit și Saveta Bogdan.

Cel mai mare regret al Savetei Bogdan: ”Așa a fost să fie”. Ce ar face artista, dacă ar putea da timpul înapoi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 18 noi 2022, 12:10 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play