Cum salvezi mâncarea prea sărată. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai păcătoasă, când vine vorba de greșeli de gust”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram, pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram, pexels.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva metode extrem de utile, prin care putem salva gustul mâncărurilor.

Chef Joseph Hadad a împărtășit pe blogul său personal câteva trucuri, prin care putem salva gustul mâncărurilor, dacă am exagerat prea mult cu cantitățile unor condimente. Așadar, cel mai adesea ni se întâmplă să punem prea multă sare într-un preparat, motiv pentru care ajungem, în final, să nu-l consumăm și, drept urmare, să-l aruncăm. Celebrul bucătar chef are astfel soluția perfectă, prin care putem salva mâncarea care este prea sărată.

„Sarea poate că este cea mai păcătoasă când vine vorba de greșeli de gust. Dacă punem prea puțină, mâncarea nu va fi savuroasă, dar măcar poate fi adăugată la sfârșit. Însă dacă punem prea multă, acolo apare problema cea mare. O soluție ar fi, dacă tocana sau supa/ ciorba este încă în procesul de gătire și ne-am dat seama că este prea sărată, să punem un cartof curățat întreg în cratiță. Acesta va absorbi săreala, iar la sfârșit va fi scos și aruncat. Dacă mâncarea este, însă, deja gata, atunci tot pe bază de amidon se poate remedia. Niște orez fiert bine și pasat amestecat în sos va mai diminua din intensitatea sării. Sau o contrabalansare de gust cu ceva dulce ori acru. Un pic de zahăr, gem sau suc de lămâie ori oțet pot ajuta, în funcție de preparat.”, a dezvăluit chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Cum putem integra lămâile în diferite rețete. Chef Joseph Hadad: „Mie îmi place să le folosesc în diverse forme”

Cum „salvăm” mâncărurile prea picante

În continuare, acesta oferă un sfat excelent și în cazul mâncărurilor care sunt prea picante. 

„Amidonul ajută și în cazul preparatelor prea picante. Țineți minte că ardeiul iute își dezvăluie aroma în timp, nu imediat ce l-ați pus în mâncare. Așa că e posibil ca după câteva minute să vă treziți că este prea picantă tocănița. În cazul acesta niște orez, cartofi sau pâine pot ajuta. Dacă e un fel de mâncare cu fructe de mare, acest acid, precum sucul de lămâie, poate ajuta picănțeala, niște zahăr face minuni și, în general, picănțeala este combătută cu elemente cremoase precum smântână, lapte, iaurt sau chiar lapte de cocos.”, a continuat acesta.

Ce facem dacă am pus prea mult zahăr în mâncare

„Dar mâncărurile pot deveni și prea dulci, mai ales în rețete de curry-uri, de exemplu, care cer și adăugarea de zahăr, pe lângă unele legume care sunt deja dulci, cum e morcovul, de exemplu. În cazul acesta, mai curând decât să contrabalansați dulceața cu sare, mai bine adăugați condimente sau ceva acid, precum puțin suc de lămâie ori oțet. Sau poate chiar un ingrediente amar, precum rucola, kale sau andive.”, a mai dezvăluit celebru bucătar chef.

Joseph Hadad, rețetă delicioasă de cartofi dulci: ”O gustare sănătoasa, care nu îngrașă”. Secretul bucătarului chef

Cum înlăturăm grăsimea în exces

Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad are o soluție foarte bună și pentru mâncărurile care au ieșit mai grase decât ne-am propus în prim plan. 

„Grăsimea adaugă un gust delicios preparatelor, însă uneori poate fi în exces și astfel să le dăuneze. Când acest lucru se întâmplă, grăsimea se ridică la suprafață, iar o modalitate bună de a o îndepărta este cu un prosop de hârtie așezat cu atenție deasupra supei sau sosului pentru a absorbi excesul de grăsime. Dacă, însă, nu vă grăbiți, puteți lăsa mâncarea peste noapte la frigider, iar grăsimea în exces de la suprafață se va solidifica, fiind astfel ușor de îndepărtat înainte de a o reîncălzi.”, a conchis el.

Shaorma de casă. Rețeta specială a lui Joseph Hadad: ”Pentru o masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel