Cum obții cele mai bune legume la cuptor. Chef Joseph Hadad: „Această rețetă ușoară le dă gust și savoare”

Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com / colaj Spectacola
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com / colaj Spectacola

Chef Joseph Hadad a venit cu câteva rețete excelente pentru a obține cele mai bune legume la cuptor. 

Chef Joseph Hadad vine cu noi sfaturi esențiale, perfecte pentru pasionații de gătit sau pentru gurmanzi. Dacă până acum, celebrul bucătar ne-a dezvăluit cum să gătim carnea sau anumite sosuri, acum acesta ne oferă câteva trucuri excelente pentru a obține o garnitură delicioasă pe bază de legume. 

„Legumele simple, coapte, sunt printre vedetele sezonului, însă ele devin și mai interesante atunci când le oferim puțină atenție și câteva ingrediente în plus, pentru a obține o masă delicioasă direct din cuptor și, de cele mai multe ori, vegetariană sau chiar vegană.

Am adunat pentru acest articol câteva preparate pe bază de legume, ușor de gătit acasă și foarte gustoase.”, a spus Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Te poate interesa și: Ingredientul care frăgezește imediat carnea. Chef Joseph Hadad: „Este esențial în marinarea cărnurilor”

Cum pregătim ciupercile la cuptor

Chiar dacă ciupercile par a fi o garnitură banală, chef Joseph Hadad oferă un truc excelent prin care putem schimba complet gustul acestora. Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple. 

„Ciupercile la cuptor sunt ceva obișnuit, însă dacă le pui puțin unt și niște usturoi, devin deja un fel de mâncare în sine. Amestecați într-un bol câteva linguri de unt topit cu 2 căței de usturoi zdrobiți, frunzele de pe două crenguțe de cimbru proaspăt și o linguriță de oțet balsamic. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat și adăugați pălării de ciuperci în castron, amestecând bine. Întindeți ciupercile pe o tavă tapetată cu foaie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până se înmoaie și caramelizează ciupercile.”, a mai dezvăluit el.

Pe aceeași temă: Ce cantitate de carne trebuie să consumăm la o masă. Chef Joseph Hadad: „Multe din gospodine merg pe sistemul de măsurare „ochiometric”

„Dovleceii pot fi destul de insipizi dacă sunt gătiți simplu”

Când vine însă vorba de dovlecei, lucrurile se schimbă, spune bucătarul. Această legumă are nevoie de ceva mai multă atenție, pentru a obține un preparat plin de savoare și diferit față de ce am degustat până acum. 

„Pe de altă parte, spre deosebire de ciuperci, dovleceii pot fi destul de insipizi dacă sunt gătiți simplu. Această rețetă ușoară le dă gust și savoare. Tăiați dovlecei mici pe lung în sferturi și puneți-i pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Stropiți-i din abundență cu ulei de măsline, și presărați deasupra usturoi feliat, fulgi de ardei iute, frunze de cimbru proaspăt, sare și piper. „Masați” dovleceii astfel încât și fie bine acoperiți cu aromele presărate și dați la cuptor pentru 13-15 minute, până se înmoaie și rumenesc puțin. La final presărați deasupra coajă de lămâie rasă și serviți-i cu sferturi de lămâie puse alături.”, a continuat acesta. 

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă inedită de legume la cuptor: „Trucul este să îi așezați cu tăietura în jos. Vor prinde o crustă delicioasă”

„Friptură” de conopidă la cuptor

Nu în ultimul rând, o altă legumă de bază de preparat la cuptor este și conopida. Aceasta nu poate fi considerată doar o garnitură, ci chiar un preparat de bază. 

„Și ce ați zice de o „friptură” de conopidă? Aveți nevoie de o căpățână de conopidă întreagă pe care să o puneți într-o tava de cuptor. O înconjurați de roșii cherry, sferturi de ceapă roșie și păstăi de fasole verde. Asezonați cu sare și stropiți cu ulei de măsline din abundență. La final, presărați peste conopidă oțet balsamic și dați la cuptor aproximativ o oră și jumătate. Când s-a înmuiat și rumenit și este gata de servit, garnisiți-o cu pătrunjel proaspăt tocat.”, a conchis bucătarul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel