Cum ne îngrijim părul blond în vacanță. Produsele pe care trebuie să le avem neapărat în bagaj: „Părul are nevoie de protecție”

Sursa foto: Olga Barcari
Descriere foto: Sursa foto: Olga Barcari

Olga Barcari a dezăvluit cum putem avea un păr sănătos și pe parcursul sezonului cald.

Vacanța de vară înseamnă, pentru cele mai multe dintre noi, soare, mare și plajă. Și dacă pielea se bucură de o îngrijire pe măsură în sezonul cald, ar trebui să fim la fel de atente și cu părul. Pentru ca podoaba capilară să nu aibă de suferit din cauza razelor soarelui, hairstylistul Olga Barcari vine cu sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul estival.


Apa sărată din mare sau cea cu clor din piscină ne afectează părul la fel cum soarele fierbinte ne arde pielea, dacă nu folosim cremă cu protecție solară. După vacanța de vară, podoaba capilară este mai uscată și lipsită de strălucire. Vestea bună este că putem să prevenim acest lucru, dacă respectăm câteva reguli simple de îngrijire.
 
“Pe timpul verii, părul are nevoie de o peliculă de protecție, care se formează din diverși siliconi. Este important să avem cu noi, în vacanță, un șampon hidratant, o mască pe bază de uleiuri și un produs tip leave in. Sunt anumite produse leave in care se aplică înainte de a intra în apă și asigură o protecție mare contra razelor uv și a apei sărate.”, recomandă hairstylistul.

Te-ar putea interesa și: Olga Barcari, cură pentru un păr sănătos: „Trebuie să luăm trei luni consecutiv” Cum ne poate afecta alimentația podoaba capilară/ EXCLUSIV

De câte ori trebuie să meargă femeile cu păr blond la salon vara


Părul blond sau cel creț este cel mai sensibil în sezonul cald. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să îi asigurăm o îngrijire aparte pentru ca el să nu aibă de suferit.


"În sezonul cald, femeile cu păr blond trebuie să meargă mai des la salon decât brunetele. Măcar o dată pe lună să își viziteze hairstylistul pentru o evaluare și pentru un boost de hidratare. La fel de important este și vopsitul la timp.", mai spune Olga Barcari. 

De asemenea, extrem de important mai este și să ne spălăm părul, după fiecare zi de plajă, recomandă specialista. Acesta trebuie să primească toate vitaminele necesare pentru a se hidrata corespunzător, ce pot fi luate doar din măști speciale sau seruri pe care ni le putem aplica acasă.


“După o zi la plajă, e important să spălăm părul, să aplicăm produsele necesare și să îl uscăm neapărat. Sunt multe persoane care cred că își protejează părul dacă nu îl usucă la feon. Acest lucru nu este adevărat. Folosiți un ser cu protecție termică și părul nu va avea de suferit”, susține Olga Barcari.

VEZI și: Cum îngrijim corect părul blond, în sezonul cald: „Greșeala cea mai mare este...”. Olga Barcari, hairstylistul vedetelor, vine cu sfaturi prețioase

Razele UV, pericol pentru păr


Hairstylistii recomandă, de asemenea, să vă acoperiți părul atunci când stați la plajă. Așa cum pielea este afectată de razele UV, la fel și podoaba capilară simte disconfort de la soare. 


“Așadar nu avem nevoie de un arsenal de produse de îngrijire atunci când plecăm în vacanță. Vă doresc să vă bucurați de soare din cap până în picioare.”, mai spune Olga Barcari.

Citește și: Pastila de frumusețe. Olga Barcari, secretul blondului perfect/ VIDEOGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 18 iul 2023, 11:34 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience