Cum îngrijim corect părul blond, în sezonul cald: „Greșeala cea mai mare este...”. Olga Barcari, hairstylistul vedetelor, vine cu sfaturi prețioase

Data publicării:
Gina Pistol, susra foto Olga Barcari/ Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Gina Pistol, susra foto Olga Barcari/ Instagram

Olga Barcari te învață pas cu pas cum trebuie să-ți îngrijești părul blond.

Olga Barcari, supranumită și „hairstylistul vedetelor”, a fost prezentă în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a oferit toate sfaturile de care ai nevoie pentru a-ți îngriji cât mai corect părul blond. În primul rând, specialista ne-a spus faptul că femeile care-și doresc să aibă această culoare, trebuie să înceapă pregătirea firului de păr cu aproximativ o lună înainte de a face schimbarea la salon, întrucât părul necesită o pregătire în prealabil.

„Înainte de a-l decolora, fetele trebuie să-și pregătească părul cu o lună înainte, cu tratamente de reconstrucție, să formeze acele legături, pe care noi ulterior le vom rupe, părul trebuie să fie rezistent la un șoc, la acea decolorare și, ulterior, ea să folosească o gamă de îngrijire profesională acasă, pentru părul decolorat.”, a declarat Olga Barcari, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Cum ne îngrijim corect unghiile acasă. Vera Varvara: „Asta e una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac fetele”

Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile blonde

După ce ai obținut schimbarea mult dorită și ești blondă, trebuie să acorzi o și mai mare îngrijire părului tău. Olga Barcari spune că există mai multe produse ce trebuie folosite în perioada aceasta, iar una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să-ți speli rar părul.

„Da, culoarea va pleca foarte repede, dar nu ne interesează acest lucru. Culoarea o poți aplica și de două ori pe săptămână, important este ca noi să umplem  firul de păr cu ceva și avem nevoie de tratamente, de măști, de balsam și de multe ori clientele folosesc masca și uită de balsam, dar sunt două lucruri total diferite, fiecare face altceva. Masca este tratament, intră în adâncul firului de păr, deci masca vine și reface sau hidratează, dar ele lasă uneori și părul aspru. Cine face părul mătăsos? Balsamul.

Greșeala cea mai mare pe care o fac blondele este că după ce ies de la salon, încearcă să-și protejeze culoarea cât mai mult și nu se spală pe păr des. Eu recomand să te speli mult mai des decât o făceai. O dată pe săptămână este foarte puțin, pentru că ai nevoie să-ți hrănești acele rădăcini. ”, spune Olga Barcari, în cadrul emisiunii.

VEZI și: Cât de des ar trebui să îți tunzi vârfurile, pentru regenerarea părului. Mihai Despina: „Este perioada ideală”/ EXCLUSIV

Cum îngrijim corect părul blond la plajă

Se știe faptul că soarele deshidratează extrem de tare părul blond, motiv pentru care ar trebuie să-l ținem acoperit, în măsura în care putem. De asemenea, în vacanță, părul trebuie hidratat și cu o mai mare atenție.

„Cel mai bine ar fi să ne acoperim părul, să ne spălăm des, poate chiar în fiecare seară, căci părul are nevoie de hidratare și nu poți pune produs pe un păr deshidratat, pentru că îl deshidratezi și mai rău. Dacă îl simți foarte uscat, nu pui produs, ulei sau alte lucruri pe el, pentru că îi faci rău. Sunt produse care fac ca părul să nu se usuce atât de repede și este nevoie să-i oferim și protecție împotriva razelor UV.”, ne-a mai spus Olga Barcari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel