Cătălin Scătlătescu nu a luat BAC-ul. Ce studii are, de fapt, celebrul chef bucătar

Data publicării:

Cătălin Scărlătescu și-a lăsat studiile pe planul doi, după ce și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie.

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai renumiți bucătari chefi din țara noastră. Acesta deține atât un restaurant de lux în Capitală, însă este foarte cunoscut și pe micile ecrane, fiind jurat într-una dintre cele mai vizionate competiții culinare de la noi din țară. În timp ce foarte multe persoane abia așteaptă să primească un sfat culinar sau o rețetă de la renumitul chef, puțini sunt cei care știu de unde a pornit acesta și ce studii de specialitate are în spate. 

Pasiunea pentru bucătărie a fost atât de mare pentru Scărlătescu, încât acesta a început să cocheteze cu acest domeniu încă din adolescență, de la vârsta de 16 ani. Chiar dacă a fost nevoit să treacă prin mai multe încercări dificile și să pornească de la munca de jos, acesta a făcut tot posibilul pentru a-și urma visul și pentru a cuceri celebritatea, lucru care s-a și întâmplat. Totuși, nu a putut face aceste lucruri fără sacrificii. În acest sens, Cătălin Scărlătescu a fost nevoit să lase studiile pe planul doi și să se axeze pe arta culinară. Din acest motiv, celebrul chef bucătar nu a reușit să ia nici bacalaureatul, întrucât la 16 ani avea deja primul său loc de muncă, de curier. 

Citește și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de sarmale tradiționale. Ingredientul secret folosit de bucătarul chef, pentru un gust unic

 

Prima dată a gătit la 7 ani

Chiar dacă a intrat într-o bucătărie adevărată spre finalul adolescenței, Cătălin Scărlătescu s-a apucat de gătit în jurul vârstei de 7 ani. Acesta a fost întotdeauna interesat de acest domeniu, iar cea care l-a inspirat încă din copilărie a fost chiar bunica sa. 

„ La 7 ani am făcut la telefon prima mea tocană de cartofi cu bunica mea și uite așa am început să gătesc în bucătărie. La 17 ani am lucrat prima dată oficial în Eforie Sud în 1987 și am început așa ușor. Nu știu să fac altceva .”, a povestit Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului „La fileu”.

Citește și: Recunoașteți personajul? Este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi de la noi din țară

Cât de greu i-a fost la începutul carierei

Când vine vorba de începuturile în bucătărie, Scărlătescu își amintește extrem de multe lucruri dure din acea perioadă. Acesta a pornit de jos, iar când a intrat pentru prima dată în bucătăria unui restaurant s-a ocupat de curățenie și de curățat legume.

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, declara în urmă cu ceva timp Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul

Poate te interesează și: Cătălin Scărlătescu nu le plătește salarii angajaților. Cum îi recompensează pentru munca depusă: „Nu le dau bani”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel