Cătălin Scărlătescu, rețetă inedită de murături: „Așa le punea bunica mea. Ăsta e secretul”

Data publicării:
Cătălin Scărlătescu, murături, sursa foto Instagram, pexels.com
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, murături, sursa foto Instagram, pexels.com

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este rețeta pe care o folosește pentru a pune murături.

Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai renumiți bucătari chefi din țara noastră, iar oamenii sunt mereu nerăbdători să deguste un preparat de pe mâinile chefului, fie că ne referim la festivalurile pe care acesta le organizează regulat sau la propriul restaurant. Partea bună este că Scărlătescu oferă adesea și sfaturi, cu privire la anumite preparate, astfel încât poți obține și tu acasă același gust. Vă dezvăluim astfel mai jos secretul inedit al bucătarului, când vine vorba de murături.

„Pot să va spun cum le punea bunica mea: le opărea în apă fiartă cu oţet. Când le pui în borcan, ele trebuie să fie bine spălate şi opărite. Ăsta e secretul.

Eu folosesc sare din salina. Eu sunt doar bucătar, lucrez cu ce am, aşa că am sare din salina, o sparg, o topesc şi o pun în saramură.”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul.

Citește și: Cătălin Scătlătescu nu a luat BAC-ul. Ce studii are, de fapt, celebrul chef bucătar

De unde își ia Cătălin Scărlătescu alimentele pentru mâncare

Când vine vorba de produsele pe care le folosește pentru propriile preparate, fie că ne referim la legume, carne sau pește, Cătălin Scărlătescu spune că mizează pe alimentele românești. Acesta mărturisește faptul că are prieteni aproape din toate domeniile, motiv pentru care îi este destul de ușor să facă rost de cele mai proaspete și delicioase produse.

„Depinde ce gătesc. Există importatori pe care îi cunosc personal. Există fabrici care prelucrează carnea la noi în ţară, pe care le cunosc.  Există pescari şi pot să mă laud că sunt prietenul pescarilor. Am un prieten foarte bun care are pescador şi prinde calcan. Pot să mă laud că sunt prieten cu cel mai bun scafandru din ţară. Intră în apă şi prinde peştele, iar la festival o să aibă chiar zona de peşte, o să fie răspunzător pentru mâncarea din peşte. Festivalul scoicilor l-am făcut cu scoici exclusiv de la noi din ţară, pentru că vreau să încurajez produsele de la noi din ţară, chiar dacă sunt mai scumpe. Am refuzat oferte de scoici din Bulgaria. Am făcut vreo 12 tone de scoici. La fel am procedat şi cu roşiile, sunt româneşti. Am avut vreo 26 de scafandri care au stat în apă trei zile şi trei nopţi. Cifrele sunt mari la un eveniment de genul acesta.”, a continuat acesta. 

Poate te interesează și: Sorin Bontea, rețetă de paste Carbonara. Secretul pentru a obține un preparat original ca în Italia

Trucul care îl ajută să-ți mențină silueta

Cătălin Scărlătescu a slăbit miraculos în urmă cu ceva timp. Acum, pentru a-și menține silueta, acesta încearcă să se abțină cât mai mult de la mâncare. În acest sens, celebrul chef are și un truc.

„Eu chiar şi atunci când dorm, gătesc. Asta e principala mea ocupaţie. Şi mă gândesc doar la gust. Nu sunt nutriţionist, nu sunt medic, nu vreau să dau sfaturi de dietă nimănui. Eu vă zic doar atât: puneţi o cantitate de mâncare în  farfurie şi mâncaţi doar 10% din ea, hai 20%, şi atunci o să slăbiţi. Eu nu ţin dietă. Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar foarte puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţă şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai spus el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel