Cum faci față emoțiilor negative: soluții pentru a depăși perioadele dificile din viață

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Dev Asangbam
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Dev Asangbam

Emoțiile negative sunt parte din viața noastră. Uneori, însă, aceste emoții sunt foarte greu de gestionat și ele ne copleșesc. Iată câteva soluții pentru a le face față.

 
Din când în când ne confruntăm cu o problemă care pur și simplu pe care pur și simplu nu o putem  controla. Este ușor să spunem că „acest lucru nu este corect” sau „nu ar trebui să am această problemă”, deși acele moduri de gândire nu fac decât să agraveze durerea.

Există un mod de gândire mai sănătos în aceste situații. În loc să ne concentrăm asupra modului în care am dori ca ceva să fie diferit, vom recunoaște și vom accepta problema sau situația așa cum este. Amintiți-vă, a accepta nu este echivalent cu a plăcea sau a trece cu vederea ceva.

Învățarea de a accepta pur și simplu problemele care nu sunt în controlul nostru va provoca mai puțină anxietate, furie și tristețe atunci când le tratezi. De exemplu, aflați că nu ați fost selectat pentru un loc de muncă în care ați simțit că sunteți cel mai bun candidat.

În prezent este ușor să ne gândim „Nu este corect - am făcut totul bine! Am fost cel mai bun de acolo. Nu pot să-mi facă asta. ” În timp ce, odată ce acceptăm problema, putem avea procese de gândire diferite, precum „Este frustrant că nu am primit slujba, dar accept că au simțit că altcineva s-ar potrivi mult mai bine”.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel