Cum arată viața Addei, la un an de la diagnosticul de Lyme: „E crucea mea și o car în spate”

Data publicării:

Adda a aflat, în urmă cu un an, că suferă de boala Lyme. Artista și-a descoperit infecția cu Borelioză și Bartonella după ce, timp de un an și jumătate, a trăit cu un diagnostic greșit. 

Adda duce lupte grele cu sănătatea, de peste 2 ani. Inițial, după un șir de vizite la spitalul de urgență, alergologi, imunologi și tot felul de specializări, artista a fost diagnosticată cu Intoleranță la Histamină. O afecțiune destul de rară, care apare atunci când organismul nu produce suficientă diaminoxidază, enzima responsabilă de  eliminarea histaminei din organism. Odată cu aflarea veștii, vedeta a luat toate măsurile pentru a se vindeca: tratamente, analize, regim alimentar strict, însă nimic nu-i aducea ameliorare. 

 

VEZI ȘI: Adda, mărturii cutremurătoare despre lupta cu boala Lyme: „Cel mai greu mi-a fost să accept diagnosticul”

Un an și jumătate a trăit cu un diagnostic greșit

Cum starea ei de sănătate continua să se degradeze, artista a început să meargă la tot mai mulți medici, în speranța că va afla ce se întâmplă cu organismul ei. Și a aflat. Diagnosticul de boală Lyme a venit ca o palmă pentru aceasta, care a fost anunțată că urmează un tratament lung și anevoios. Trei luni de zile s-a retras din activitate, din cauza efectelor secundare ale tratamentului. A trecut printr-un adevărat chin. A scris și o carte în care își povestește durerea, însă, deși problemele nu s-au terminat încă, starea ei de sănătate este mult mai bună. 

Într-un interviu pentru Viva, Adda povestește cum i-a schimbat viața diagnosticul de boală Lyme, dar și cum se simte după un an de tratament. 

VEZI ȘI: Adda, despre cel mai greu moment, după ce a fost diagnosticată cu boala Lyme: ,,M-am gândit că pot să mor”

„Viața mea e alta. Eu nu mai știu cum era înainte. M-am schimbat enorm în bine din punct de vedere emoțional, sufletesc, mental. Fiecare zi din viața unui bolnav de borelioză e o luptă. Am zile bune și zile mai puțin bune. Uneori, zile groaznice. Nu există zi fără cel puțin un simptom. Și am învățat să trăiesc așa. E crucea mea și o car în spate rugându-mă să devină mai ușoară cu fiecare zi. Însă asta nu mă împiedică să mă bucur de viață și să trăiesc, atât cât pot, ca un om… normal.


Tot ce îmi doresc este să informez lumea, pentru că este crunt ce se întâmplă și sunt mii de oameni care își caută diagnosticul disperați. Cartea a fost terapie sufletească pentru mine și mă bucur că a ajuns la inimile oamenilor care au citit-o”, a declarat Adda pentru Viva. 

VEZI ȘI: Adda, semnal de alarmă. Artista a găsit în pat insecta care i-a provocat boala Lyme: „Verificați-va copiii ÎN FIECARE ZI! Inclusiv în CAP, că acolo le place să se înfigă”


Viața ei este în proces de vindecare

„Anul 2023 a început bine și până acum curge destul de lin. Am mult de muncă. Pe toate planurile. Asta îmi place și mă împlinește. Mă și obosește, dar eu mereu am spus că sunt o fetiță cu visuri mari. Și acum, un adult care își dorește să lase o moștenire artistică pe pământul asta. Iar piesele „moștenire se găsesc după multe altele ce rămân uitate într-un colț. Asta înseamnă multe ore de studio. Ore care nu se văd. Doar rezultatul se vede. Trebuie să faci zeci de piese și poate una dintre ele va avea succes. Poate! (râde) Filmez de zor.


Sunt și gospodină, mamă, nevastă și îmi doresc să am și o afacere. Ideea o am. Acum coc și restul rețetei. E totul la cuptor. În același timp, încerc să mă menajez cât se poate. Pentru că suprasolicitarea și stresul nu mă ajută pe partea sănătății. Încă stau pe un butoi de pulbere. Deși mă simt mult mai bine și tratamentul funcționează, încă am simptome și încă trăiesc cu o mică frică de „explozie. Îmi fac injecțiile cuminte. Mănânc sănătos. Și mă rog ca totul să aibă un deznodământ fericit”, a mai spus artista. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel