Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Chef Salvo Lo Castro propune, în exclusivitate pentru Spectacola, șase idei de salate delicioase de vară.

Salatele sunt cele mai căutate preparate în sezonul cald, fie de cei care vor să urmeze o dietă, fie de cei care pur și simplu vor să profite de fructele și de legumele delicioase de sezon. Totuși, foarte mulți oameni tind să asocieze acest preparat cu ceva monoton, care trebuie introdus în alimentație, ca fiind o necesitate. Bucătarii chefi combat acest mit, astfel încât salata, preparatul esențial în dieta de vară de altfel, poate fi ceva extrem de delicios, dacă știm să combinăm cum trebuie fructele și legumele de sezon. În ajutorul nostru vine Chef Salvo Lo Castro, care, în exclusivitate pentru Spectacola, propune șase rețete de salate de vară, ce ne vor schimba complet viziunea despre acest preparat simplu.

Salata Spectacola

Prima salata pe care bucătarul chef o propune este una concepută special pentru Spectacola. Extrem de delicioasă și plină de culoare, Chef Salvo Lo Castro îi îndeamnă pe toți să încerce acest preparat consistent, dar și sănătos vara aceasta.

„Avem nevoie de boabe de edamame, pe care le punem pe lângă farfurie, apoi avem nevoie de castravete tăiat fâșii lungi și subțiri, ca spaghetele, apoi punem puțin porumb, un pic de orez negru, care este integral, mai punem puțin somon tăiat cuburi și un pic de ton proaspăt tăiat cuburi, iar pe mijloc punem două ouă. Condimentăm totul cu sare ulei, piper și am servit salata Spectacola, e spectaculoasă, pentru că are o grămadă de culoare.”, a spus chef Salvo Lo Castro pentru Spectacola.

Rețete de vară. Chef Salvo Lo Castro: ”Ajută foarte mult și la bronzat”. Ce mâncăm în sezonul cald, pentru a ne menține silueta

Salata Andreea

Următoarea salată de vară a fost special concepută pentru o persoană dragă a bucătarului chef. Este o combinație între fructe și legume, dar gustul este cu totul inedit, ne promite chef Salvo Lo Castro.

”Se numește salata Andreea, pentru că am dedicat-o pentru o persoană specială. E doar din fructe, roșii și feta, e foarte bună. Ai nevoie de căpșuni, roșii, brânză feta, măsline fără sâmbure, roșii cherry galbene, oregano, mentă, busuioc, ulei sare și piper. Eu completez deasupra cu niște bucățele de portocale.”, ne-a mai dezvăluit acesta.

Salata Amalfi

Următoarea propunere de salată de vară vine direct din Sudul Italiei.

„Altă salată de vară, care este foarte simplă, este salata Amalfi. Trebuie să curățăm lămâie, portocale și să le tăiem cuburi. Le pune în bol, le condimentăm cu sare, piper, ulei, oregano și asta e tot. Doar lămâie și portocale, este o combinație foarte bună. Este inspirată de pe coasta Italiei, unde sunt foarte multe lămâi și portocale.”, ne-a mai spus chef Salvo Lo Castro.

Fastingul intermitent, un real pericol pentru sănătate. Dr. Florin Ioan Bălănică: ”Trebuie să avem foarte mare grijă” EXCLUSIV

Salata Nizzarda 

Următoarea salată de vară este una destul de simplă, însă chef Salvo Lo Castro promite că gustul va fi unul inedit.

„O altă salată este făcută din rucola, roșii uscate, somon, măsline, peste care adăugăm un dressing făcut din ulei, lămâie, un pic de muștar și sare.”, ne-a mai spus bucătarul chef.

Salata favorită a bucătarului chef Salvo Lo Castro

Celebrul bucătar ne-a dezvăluit și care este rețeta lui favorită de salată, pe care o mănâncă vara continuu, indiferent de momentul zilei.

„O salată pe care eu o ador, preferata mea, este salata de roșii cu telemea rasă. Pun ulei de măsline, busuioc. În salată se pune doar ulei de măsline, niciodată de floarea soarelui, pentru că îi dă foarte multă aciditate și strică salata. Eu înnebunesc când mănânc salata asta, o mănânc oricând, dimineața, după-amiaza, noaptea.”, ne-a dezvăluit el.

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Salată vegetariană

Nu în ultimul rând, bucătarul chef ne-a sugerat și o rețetă de salată pentru vegetarieni, care conține doar legume.

„Tăiem zucchini, morcov, castravete fâșii lungi și subțiri. Le amestecăm cu sare și lămâie și un pic de piper. Le coacem puțin și deasupra punem 4 bucățele de roșii. Asta e o salată vegetariană, nu are brânză, nimic.”, a conchis acesta.

Elena Merișoreanu, adevărul despre intervențiile de înfrumusețare. ”Apelez la estetician. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu cochetă” EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel