Cori Grămescu, rețetă de dietă: Musaca de dovlecei şi vinete

Data publicării:
Rețetă Musaca de dovlecei și vinete, by Cori Grămescu. Foto Facebook/ Cori Gramescu
Descriere foto: Rețetă Musaca de dovlecei și vinete, by Cori Grămescu. Foto Facebook/ Cori Gramescu

Cori Grămescu, antrenor de fitness și nutriționist, vine cu o propunere delicioasă și prietenoasă cu silueta: Musaca de dovlecei şi vinete. Perfectă pentru cei care sunt la dietă. 

„Alimentația noastră nu trebuie să fie lipsită de gust, culoare, arome sau preparate preferate, însă trebuie să acordăm mai multă atenție modului în cale le preparăm (mai puțin ulei, mai puține prăjeli). Îmi place mult să gătesc și de fiecare dată când am ocazia încerc rețete noi.

Azi vă las o rețetă reinterpretată, super gustoasă, de încercat în acest weekend - Musaca de dovlecei şi vinete.

Ingrediente


2 vinete, 2 dovlecei, 4 cepe, 4 ardei şi câteva roşii (se pot folosi şi roşii în bulion, dar fără sucul de roşii), şi 500g pulpă slabă de vită pe care o dau prin maşină de tocat folosind sită mare (cea pentru cârnaţi) câteva bucăţele de ţelină şi o ceapă.

Mod de preparare


Carnea tocată prin maşină împreună cu condimente naturale (sare, piper, mărar, cimbru după gust) 2 cepe tăiate mărunt, o lingură de ulei şi 3 linguri de supă clară de legume (apa în care au fiert câteva bucăţele de ţelină şi o ceapă) se înăbuşă la foc mic în tigaia ceramică, amestecând din când în când Carnea trebuie să se pătrundă uşor, dar nu să se rumenească.

Aveţi nevoie de un vas mare de yena, pe fundul căruia se aşează un strat de felii subţiri de vinete, apoi ardei, ceapă şi dovlecei (cam 2 cm de legume), mărar proaspăt tocat, puţin morcov ras. Se adaugă un start de 2 cm de carne înăbuşită, apoi încă un strat de legume şi tot aşa, având grijă că ultimul strat să fie din carne. Apoi, se face un amestec din roşii (dacă sunt din conservă, să fie scurse de bulion) cu ardei gras roşu, 5 linguri de ulei de gătit şi ceapă rondele, care se pune uniform deasupra ultimului strat de carne. Se dă la cuptor la foc mediu cam 1.5-2 ore în funcţie de cantitate. Se serveşte cu verdeaţă proaspătă deasupra.

Eu am ales carnea de vită, dar cantităţile şi procedeul se respectă şi în cazul altor tipuri de carne (amestec de pulpe şi piept de pui sau curcan fără piele, pulpă de vită sau amestec de vită şi porc)”, a explicat Cori Grămescu. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel