Cori Grămescu, alimentele benefice în post: ”Au un aport caloric mic și ne țin de foame”

Data actualizării: | Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness. Interviurile Spectacola și DC Nnews
EXCLUSIV
Descriere foto: Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness. Interviurile Spectacola și DC Nnews

Nutriționistul Cori Grămescu a explicat într-un interviu pentru Spectacola și DC News, care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniu în perioada de post. 

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, spune că perioada de post poate să ne aducă unele kilograme în plus, dacă nu știm cum să combinăm alimentele. Specialistul recomandă să evităm făinoasele în exces și mâncărurile gătite cu mult ulei, în schimb, să introducem în meniu  năut, linte, mazăre și fasole boc împreună cu cereale integrale neprocesate care în mod natural nu conțin gluten în mod natural, cum ar fi quinoa, orezul integral și hrișca.

 

Nu trebuie să ne lipsească din alimentația zilnică nucile, semințele crude pentru că și ele, la rândul lor, completează mixul de ingrediente care ne asigură necesarul de aminoacizi. Ar trebui să asociem aceste legume fibroase cu legume consistente cum e cazul rădăcinoaselor. Dintre legumele de sezon ar fi varza, care poate fi o adiție destul de bună la mesele noastre pentru că are volum, ține de foame. Are dezavantajul că balonează destul de tare, dar ne asigură senzația de sațietate”, a explicat Cori Grămescu, în interviul cu Georgiana Ioniță.

De asemenea, nutriționistul recomandă să cosnumăm din plin verdețurilede sezon, cum ar fi spanacul, loboda, ștevia.

 ”Sunt foarte foarte bune pentru că au un aport caloric mic și ne țin de foame”, adaugă nutriționistul.

Cât despre alimentele tradiționale, cum ar fi zacusca și salata de vinete, Cori Grămescu spune că ele pot fi preparate și dietetic, folosin mai puțin ulei, iar în cazul salatei de vinete, să renunțăm la maioneză. 

Rețetă de post. Salată de vinete cu maioneză de dovlecel

 

Mama mea gătește zacusca cu foarte puțin ulei, iar în salata de vinete folosește dovlecelul în locul maionezei”, a mai spus nutriționistul. 

VIDEO:

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel