Consumul de zahăr, asociat cu scăderea imunității. Bilic: Ne face viața mai dulce, dar ne ruginește mai repede

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV/ pexels.com
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV/ pexels.com

Consumul de zahăr duce la scăderea imunității. ”Favorizează procesele oxidative”, susține nutriționistul Mihaela Bilic. Cum putem să ne creștem imunitatea prin alimentație.

Sistemul imunitar ne protejează organismul de infecții, astfel, o persoană care are un sistem imunitar scăzut poate fi predispusă la infectări mai frecvente, dar și la perioadă mai lungă de vindecare.

Există multe afecțiuni medicale care pot duc la slăbirea sistemului imunitar, iar acestea pot varia de la ușoare la severe. Unele dintre ele sunt din naștere, altele sunt dobândite, fiind rezultatul unor factori de mediu, modificabili.

Afecțiunile care pot duce la scăderea imunității includ:

- HIV

- anumite tipuri de cancer

- malnutriția

- hepatitele virale

- anumite tratamente medicamentoase.

Scăderea imunității, simptome

Primele semne ale scăderii imunității sunt date de frecvența infecțiilor. O persoană cu imunitatea precară se va infecta mai des, boala va fi mai severă, iar vindecarea se va realiza cu dificultate.

Infecțiile predominante în cazul persoanele cu imunitatea scăzută includ:

- pneumonia

- meningita

- bronșita

- infecțiile pielii.

Citește întreaga știre pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel