Consumă semințe de dovleac și uită de problemele cu ficatul

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Consumă semințe de dovleac, deoarece, la fel ca pulpa, acestea conțin zeci de vitamine și nutrienți. 

Consumă semințe de dovleac. Iată de ce. Dovleacul este o legumă uimitoare, care poate ameliora multe boli. Pulpa de dovleac și semințele sunt un depozit de substanțe utile. Acestea conțin vitaminele A, C, E, D, PP, K, B și T; dar și fluor, magneziu, cupru, calciu, mangan, zinc, fosfor și iod.

Dacă gătiți, în mod regulat, diferite feluri de mâncare cu adaos de dovleac, atunci întregul tract digestiv va funcționa mai bine. În plus, metabolismul se va normaliza, sistemul cardiovascular se va îmbunătăți, tensiunea arterială se va normaliza, iar riscul de a dezvolta hipertensiune va scădea.

De asemenea, dovleacul întărește sistemul imunitar, îmbunătățește starea de bine și crește eficacitatea tratamentului pentru boli atât de grave precum: tuberculoză, ateroscleroză, constipație, diabet, gută.

Persoanele care iubesc dovleacul și îl includ în dieta lor se bucură de o piele mai curată, acuitate vizuală crescută și o greutatea corporală în scădere.

Datorită zincului, dovleacul este benefic pentru sănătatea bărbaților. Acest oligoelement este foarte important pentru funcționarea normală a sistemului reproducător.

Nu aruncați semințele de dovleac. Semințele se îndepărtează dovleac, se curăță de resturile de pulpă, se spală și se usucă. Nu trebuie să prăjiți semințele. Utilizați semințele de dovleac în salate,  deserturi sau mâncați-le ca o gustare.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel