Constipația călătorului, de ce apare. Cum să o tratezi

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Constipația călătorului, se întâmplă atunci când brusc vă aflați în imposibilitatea de a elimina materiile fecale, în conformitate cu programul regulat, indiferent dacă este pentru o zi sau două sau mai mult.

Constipația călătorului poate apărea din mai multe motive, de la o schimbare bruscă a dietei sau a exercițiilor fizice până la modificări corporale de la anumite condiții de sănătate. Merită să te gândești la aceste posibilități atunci când dintr-o dată nu poți elimina materiile fecale.

Dar constipația călătorului este frecventă după un zbor lung din aproape toate aceste motive. Când călătoriți, dieta este de obicei întreruptă, iar statul jos ore în șir poate încetini lucrurile în intestin.

Deci, eşti departe de a fi singur în care au experimentat acest efect secundar de călătorie. Dar există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a-l trata după ce se întâmplă și pentru a preveni apariția acestuia în primul rând.

De ce se întâmplă acest lucru?


Mișcările intestinului arată diferit pentru fiecare persoană. Unii pot avea scaune de mai multe ori pe zi, în timp ce alții pot simți nevoia să meargă doar la fiecare câteva zile.

Dar este esențial să urmăriți mișcările intestinului, astfel încât să puteți recunoaște când sunteți constipat. Iată un ghid general pentru a ști când ești constipat:

- Ai scaune de mai puțin de 3 ori pe săptămână

- Scaunele sunt uscate și grele

- Trebuie să împingi sau să te încorzi

- Intestinul tău încă plin sau umflat chiar și după ce ai reușit să elimini scaunul

- Vă confruntați cu un blocaj rectal, potrivit Healthline.

 

Constipația călătorului, cauze


Regularitatea mișcărilor intestinului este legată de mulți factori, inclusiv:

- când mănânci

- ce mănânci

- când dormi

- atunci când faceți exerciții

- cât de sănătoase sunt bacteriile intestinale

- în ce mediu vă aflați

Toți acești factori pot afecta momentul îndepărtării fluidelor și contracțiilor musculare din colon. Pe măsură ce deșeurile trec prin colon, lichidul din intestinul subțire este îndepărtat, iar mușchii se contractă pentru a împinge deșeurile rămase în rect pentru a fi expulzate.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience