Colindele, efecte neașteptate asupra sănătății. De ce este bine să le asculți, dar să le și fredonezi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Colindele au efecte uimitoare asupra sănătății. Medicii au întocmit o listă cu cele mai importante beneficii.

Colindele pe care le ascultă majoritatea persoanelor în această perioadă au beneficii nebănuite asupra sănătății. E vremea colindelor, odată cu intrarea în Postul Crăciunului. Colindele au început să răsune pretutindeni, vestind apropierea celei mai iubite sărbători creștinești. 

Colindele de induc spiritul sărbătorilor de iarnă, iar acestea au efecte benefice asupra sănătății. Este cea mai minunată perioadă a anului - pentru a profita de beneficiile pentru sănătate ale colindelor. Studiile arată că ascultarea muzicii are tot felul de efecte pozitive asupra corpului și minții tale, iar colindele pot fi deosebit de benefice într-o perioadă stresantă și aglomerată cum este cea a sărbătorilor.

Iată patru moduri în care ascultarea colindelor te poate face mai sănătos:

Colindele îmbunătățesc starea de spirit

Colindele pot face minuni în ceea ce privește starea ta de spirit. Nostalgia pe care o simți ascultând melodia preferată de Crăciun are un efect neurologic plăcut în care circuitul plăcerii creierului este stimulat, eliberând dopamina și serotonina (care sunt responsabile pentru acele sentimente fericite). În plus, te va aduce în spiritul sărbătorilor, arată Scrippts.

Colindele, benefice pentru memorie 

Nu numai ca vei fi mai fericit, dar ascultând și fredonând colindele poate îmbunătăți de fapt, memoria ta, de asemenea. Colindele sunt benefice pentru atenție și funcționarea executivă, iar terapia prin muzică este chiar utilă în tratarea persoanelor cu demență și boala Alzheimer.

Studiile arată că terapia prin muzică va ajuta de fapt la menținerea sau reabilitarea abilităților cognitive la pacienți.

Colindele pot scădea nivelul de stres

După cum se dovedește, acele melodii clasice de Crăciun pe care le iubești sunt bune pentru inima ta. Tensiunea arterială, ritmul cardiac și nivelul de cortizol pot fi reduse - reducând astfel stresul - atunci când vă relaxați și vă bucurați de muzica preferată.

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel