Ciupercile au zeci de beneficii pentru sănătate: 9 motive ca să le adaugi în dietă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ciupercile au zeci de beneficii pentru sănătate, de aceea nutriționiștii recomandă să le adaugi în dietă.

Încă din cele mai vechi timpuri, ciupercile au fost folosite nu doar ca produs alimentar, ci și ca agent de vindecare. Conțin foarte puține calorii și grăsimi, precum și multe fibre și nutrienți. 

Ciupercile sunt o creație unică a naturii, care nu poate fi atribuită fără ambiguitate nici animalelor, nici plantelor. În prezent, există aproximativ două milioane de soiuri de ciuperci și doar o sută de mii au fost calificate de oamenii de știință. De ce ciupercile sunt atât de utile și de ce ar trebui incluse în dietă cât mai des?

Proprietățile nutriționale ale ciupercilor

Ciupercile sunt o sursă bogată de fibre, proteine ​​și antioxidanți. Datorită compoziției lor nutriționale, ciupercile pot reduce riscul de a dezvolta boli grave precum boala Alzheimer, bolile de inimă, cancerul și diabetul. În plus, ciupercile au un conținut scăzut de calorii.

În compoziția ciupercilor poți găsi: seleniu, cupru, tiamină, zinc, magneziu, fosfor, o cantitate mare de proteine, carbohidrați, fibre, antioxidanți și multe vitamine sănătoase.

Iată care sunt beneficiile ciupercilor asupra sănătății

Ajută la scăderea tensiunii arteriale. Ciupercile sunt cele mai bogate surse de potasiu, un nutrient cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce efectele negative ale sodiului asupra organismului uman. Acest mineral reduce, de asemenea, tensiunea din vasele de sânge, contribuind la normalizarea tensiunii arteriale.

Citește întreaga știre pe DC Medical.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel