Cireșele: 6 motive să le mănânci zilnic. Ne ajută să dormim, protejează de radicalii liber și sunt antiinflamatoare

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Nicholas Barbaros
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Nicholas Barbaros

În afara faptului că sunt delicioase, cireșele sunt și foarte sănătoase. Aduc 6 beneficii majore, dovedite prin studii de specialitate. Iată care sunt acestea: 

„Știați că cireșele au melatonină și ne ajută să dormim mai bine? Că au polifenoli și antocianină, și ne protejează de stres oxidativ? Dar că sunt antiinflamatoare naturale utile în refacerea sportivilor după antrenament ?”, scrie dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în științe medicale. 

Ei, bine, specialistul are mare dreptate. Cireșele conțin o serie de substanțe nutritive benefice, precum vitamina C și antioxidanți. Unele studii sugerează că acestea pot ajuta, de asemenea, că ele contribuie la scăderea inflamației, la protejarea sănătății inimii și la îmbunătățirea somnului ca parte a unei diete sănătoase.

 

Iată cele 7 beneficii impresionate pentru sănătate dovedite științific: 

 

1. Conținut bogat de substanțe nutritive


Culorile cireșelor lor pot varia de la galben la roșu spre aproape negru intens. Indiferent de culoare, toate soiurile sunt extrem de hrănitoare și pline de fibre, vitamine și minerale.

O cană (154 grame) de cireșe dulci, fără sâmburi oferă (link direct sursa informației):

Calorii: 97
Proteine: 2 grame
Carbohidrați: 25 grame
Fibra: 3 grame
Vitamina C: 18% din
Valoare zilnică (DV)
Potasiu: 10% din DV
Cupru: 5% din DV
Mangan: 5% din DV

Vitamina C este esențială pentru menținerea sănătății sistemului imunitar și a pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale corpului.

Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv sănătos, alimentând bacteriile intestinale benefice și promovând regularitatea intestinului.

În plus, cireșele mai conțin și vitamine B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.

 

2. Bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori

 

Concentrația ridicată de compuși vegetali din cireșe poate fi responsabilă de numeroasele beneficii pentru sănătate ale acestui fruct. Deși cantitatea și tipul pot varia în funcție de soi, toate cireșele conțin antioxidanți și compuși antiinflamatori.

 

Acest conținut ridicat de antioxidanți poate ajuta la combaterea stresului oxidativ, o afecțiune care este legată de boli cronice multiple și de îmbătrânirea prematură (link direct studiu).

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel