Ciorba-medicament care e gata în doar 5 minute. Rețeta mănăstirească cu multiple beneficii pentru sănătate: „O bucurie pentru ficat și stomac”

Data actualizării: | Data publicării:
Ciorbă-medicament, captură video Youtube, TRINITAS TV
Descriere foto: Ciorbă-medicament, captură video Youtube, TRINITAS TV

Vă prezentăm mai jos un remediu excelent pentru sănătate, care aduce, totodată, și sațietatea și reduce senzația de foame.

Dacă vrei mănânci o ciorbă bună, însă nu ai timp prea mult de petrecut în bucătărie, avem soluția ideală pentru tine. Îți vom oferi mai jos o rețetă care nu doar că îți va satisface foamea, dar îți va aduce și multiple beneficii pentru sănătate. Este, practic, un adevărat remediu pentru sănătate, preparat de către călugări la mănăstiri. 

„O să vă prezentăm astăzi o rețetă pustnicească, pe care călugării au învățat-o de la pustnici, care nu mănâncă atât de sofisticat. Mănâncă cât mai simplu, puțin, nepreparat termic, mai uscat, dar cât mai sănătos. Dorința noastră de a crea diverse mâncăruri pompoase nu sunt mereu sănătoase și pe placul lui Dumnezeu. E bine să învățăm de la pustnici cum se gătea altădată, o alternativă sănătoasă de a găti.”, a dezvăluit fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic pe Youtube.

Citește și: Aceste alimente topesc grăsimea și elimină celulita! Mario Popescu: „Putem să le consumăm fără probleme în fiecare zi”

Ingrediente:
2 linguri sfeclă roșie rasă
2 linguri morcov ras
zeamă de varză
apă caldă
2 linguri pătrunjel ras

Mod de preparare:

Așadar, această rețetă nu este o simplă ciorbă, ci una medicament în sine, care are proprietăți multiple asupra organismului și care vine la pachet cu un cumul de beneficii de care fiecare dintre noi ar trebui să profite din plin. Mai mult, modul de preparare este unul extrem de simplu și nu ai nevoie decât de câteva minute pentru a o pregăti.

„Din ce este compusă această ciorbă-medicament? Acest preparat se face la rece, nu necesită fierberea legumelor. Va remineraliza întreg organismul, va fi o bucurie pentru ficat, stomac. Sfecla roșie este indicată în toate afecțiunile cardiovasculare, are capacitatea de a proteja inima de pericolul unor atacuri cerebrale, cine consumă sfecla în mod original, fără preparare, acea persoană va fi una fericită și sănătoasă. Eu o dau prin răzătoarea mică, pentru că legumele trebuie să fie cât mai subțiri și fine.

Apoi se dă pe răzătoare și morcovul, care conține multă vitamina A și betacaroten. Pentru a finaliza ciorba, punem și zeama de varza, numai aceasta în sine reprezintă un adevărat elixir al sănătății și tinereții. Este un probiotic natural, care conține miliarde de bacterii sănătoase pentru organism, este foarte bună la stomac.”, a continuat acesta.

VEZI și: Remediu pentru răceli, insomnie și pentru alte probleme de sănătate. Rețeta de la mănăstire pe care trebuie să o bei seara: „Este deosebit”

Zeama obținută se diluează cu apă

Pentru ca zeama obținută să nu fie prea pronunțată din anumite puncte de vedere, adică să fie prea acră sau sărată, acesta spune că trebuie să o diluezi cu apă, după care să adaugi verdeața și o poți servi imediat, după preparare.

„Ca aceasta să nu fie foarte concentrată, pentru că poate e prea acră sau sărată, o mai diluăm cu apă caldă, după care o să mai punem și pătrunjel, foarte bun la inimă și rinichi. Este gata, nu știu câți dintre voi au încercat sau auzit de această ciorbă.”, a mai spus acesta.

Citește și: Unguentul natural care tratează arsurile solare, durerile articulare, varicele, dar și alte probleme. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l ai în casă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel