Unguentul natural care tratează arsurile solare, durerile articulare, varicele, dar și alte probleme. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l ai în casă

Data actualizării: | Data publicării:
Unguent natural/ captură video Youtube, TRINITAS TV
Descriere foto: Unguent natural/ captură video Youtube, TRINITAS TV

Remediul pe care vi-l propunem mai jos este un mare aliat atât când vine vorba de sănătate, cât și de frumusețe.

În cazul în care aveți diferite probleme care vă dau bătăi de cap, precum ar fi durerile musculare, articulare, căderi ale părului, arsuri solare, ori altele de acest gen, venim în ajutorul vostru cu un unguent care are proprietăți extrem de benefice și care poate ajuta în combaterea tuturor simptomelor neplăcute menționate anterior. Se prepară simplu, acasă, și este un remediu mănăstiresc.

„Dafinul este cunoscut și sub numele de laur, deoarece pe vremuri se făceau acele coronițe ce se dădeau premiu celor care câștigau competiții. El se mai poate folosi și în prepararea anumitor creme, remedii și se folosește în cazurile de reumatism, arsuri solare, dureri articulare, varice, contuzii, luxații, dureri musculare și este foarte bun în prevenirea căderii părului.

Cuișoarele au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la combaterea artritei, ele accelerează și vindecarea. Aceste cuișoare ajută și la îmbunătățirea circulației sângelui, iar sistemul nostru imunitar devine mai puternic.”, a explicat maica Ecaterina printr-un videoclip realizat pe Youtube. 

Citește și: Ceai antigripal și de ardere a grăsimilor. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l bei zilnic: „Efectul va fi imediat”

Ingrediente:
7-8 foi de dafin
1 căpățână usturoi
1 lingură cuișoare
100 ml ulei
10 g ceară de albine

Cum se prepară

Prima dată trebuie să pregătește ingredientele solide, peste care trebuie să adaugi uleiul și să le fierbi pe toate pe foc, aproximativ 20 de minute. 

„După ce am fărâmițat foile de dafin în recipient, ne axăm pe usturoi, care ajută la tratarea infecțiilor și acneei, el calmează și erupțiile pielii. Acesta ajută și la întărirea părului și îi oferă strălucire. Eu aici am cuișoare întregi, pe care le dau prin râșniță. Ingredientele sunt pregătite, urmează să adăugăm uleiul și să le fierbem la baie marin, timp de 20 de minute.”, a continuat aceasta. 

VEZI și: Leac pentru oase și cartilaje puternice. Remediul de la mănăstire care previne osteoporoza și întărește sistemul imunitar: „Se consumă dimineața și seara”

Cum trebuie folosit

După ce respecți pașii de mai jos și vei lăsa compoziția să se răcească în recipiente mici, individuale, vei vedea că obții exact consistența unui unguent din comerț. Astfel, măicuța spune că leacul preparat poate fi folosit timp de 6 luni și poate fi utilizat pentru o varietate largă de probleme.

„Adăugăm uleiul peste aceste ingrediente, este de floarea soarelui, apa, pentru a fierbe conținutul la baie marin. Când este gata, îl scoatem din oală și îl strecurăm printr-un tifon. Facem puțină presiune, ca să extragem tot uleiul din amestec și ca să îi dăm o consistență mai cremoasă, adăugăm ceară de albine și punem vasul înapoi pe foc, la baie marin. Trebuie ceară curată de albine, fără impurități și alte adaosuri. Nu vom lăsa compoziția să fiarbă, doar cât să se omogenizeze.

Vom pune amestecul în recipiente care au fost sterilizate. Lăsăm crema să se răcească, iar când se încheagă o punem la frigider, unde trebuie depozitată. El este valabil 6 luni din momentul acesta. Folosiți-l seara, înainte de culcare și aplicați pe zonele unde aveți probleme. Poate ajuta și la înțepăturile de țânțari.”, mai spune ea. 

Citește și: De ce nu trebuie să ne temem de moarte. Maica Antonia din Elveția: „Viața de pe pământ e doar o pregătire pentru ce urmează”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel