Ciorbă de miel tradițională. Secretul celei mai bune ciorbe de sărbătoare

Data publicării:
Ciorbă de miel, captură video Youtube
Descriere foto: Ciorbă de miel, captură video Youtube

Ciorba de miel este o rețetă perfectă de pus pe masa de sărbătoare, indiferent de sezonul în care ne aflăm.

Ingrediente:

-1 kg de oase de miel, coaste sau un cap și câteva oase

-1 ceapă uscată

- 2-3 cepe verzi

- 1 morcov

- 1 ardei gras mic

- 100 g țelină rădăcină (opțional)

- păstârnac sau pătrunjel rădăcină (1 bucată)

- 2 linguri de orez (sau 2 cartofi tăiați cubulețe mici)

- sare

- 1 vârf de ardei iute

- 1 legătură de lobodă

-1 legătură de leuștean

- borș pentru acrit

Rețetă negresă. Cel mai simplu mod de a prepara celebrul desert

Mod de preparare:

Oasele se pun la fiert cu o linguriță de sare, în apă cât sa le acopere. Când apa clocotește, se lasă 5 minute, până când se adună spuma, apoi se aruncă apa, se spală și oala, dar și oasele și se pun din nou la fiert, pentru încă 30 de minute.

Între timp, se curăță și se taie cubulețe ceapa, morcovul, ardeiul și țelina sau păstârnacul rădăcină. Se adaugă peste carne și se lasă să fiarbă. Acum se pune și un vârf de ardei iute, la fiert, pentru a da o aromă plăcută. Dacă mâncați picant, adăugați mai mult ardei iute. Apa se pune cât să acopere totul, cu 2-3 degete deasupra. Se lasă să fiarbă și când legumele sunt fierte, se adaugă orezul spălat sau cartofii curățați și tăiați cubulețe mici și se lasă totul să fiarbă.

Când orezul sau cartofii au fiert, se pune sare după gust și se adaugă borșul fiert separat și strecurat. Se poate acri, de asemenea, și cu oțet, lămâie sau zeamă de varză. Se completează cu apă, în funcție de cât de mult borș vreți să obțineți. Se lasă să mai dea câteva clocote, se gustă și dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare sau borș. Nu este o cantitate exactă de borș, depinde cât de acru este borșul și cât de acru vă place. Se stinge focul și se lasă fără capac. Se adaugă deasupra leușteanul proaspăt. Poftă bună!

Anca Țurcașiu, rețetă delicioasă de spanac: „Un deliciu. Mâncarea mea preferată”. Îl pot savura și cei care țin post

Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun

SPECTACOLA: Cum arată masa de Crăciun în casa unui nutriționist? Care sunt preparatele cu care te răsfeți în această perioadă a anului?

Mihaela Bilic: Masa mea arată la fel ca masa oricărui român: plină de preparate tradiționale fără de care sărbătorile nu au gust. E o perioadă în care nu mă mai gândesc la ce vreau să mănânc, ci mai degrabă la ce trebuie să fie pe masă. Trebuie să fie de toate, de la șorici și tobă la sarmale și cozonac. Iar răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura!

SPECTACOLA: Ne poți împărtăși câteva sfaturi legate de răsfățul de sărbători, care să ne ajute să intrăm în noul an supli, sau cel puțin să ne ferească de „câștigarea unor kilograme”?

Mihaela Bilic: Secretul e unul singur: să mănânci din toate, dar nu TOT! Porția face diferența. Dacă nu vrei să te alegi cu o indigestie sau cu câteva kilograme în plus, trebuie să fii atent la cantitate. E o mare diferență între 4 sarmale și 8 sarmale, între o felie de cozonac și tot cozonacul. Și salata de boeuf se poate transforma într-o bombă calorică dacă o înecăm în maioneză. Cât despre carnea de porc, depinde ce bucățică alegem. Mușchiulețul are 4% grăsime, ceafa 15%, iar costița 30%. Plus că nu trebuie să mâncăm totul la o singură masă, de la Crăciun până la Anul Nou avem atâtea zile în care ne putem satisface toate poftele.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel