Ciorba, benefică pentru sănătate. Ce avantaje are consumul acesteia, dar și la ce trebuie să fii atent

Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Ciorba este benefică pentru a menține funcționarea optimă a sistemului imunitar. Nu toate ciorbele sunt, însă, sănătoase.

Ciorba este perfectă dacă vrem să ne menținem funcționarea optimă a sistemului imunitar. Dacă aveți chef de mâncare sănătoasă sau pur și simplu tânjiți după o masă caldă, atunci ciorba poate fi exact ceea ce aveți nevoie. Să te bucuri de un castron de ciorbă poate fi o modalitate ușoară, rapidă și gustoasă de a adăuga mai mulți nutrienți în dieta ta.

Cu toate acestea, deși poate fi un fel de mâncare foarte versatil și aromat, nu toate supele sunt la fel de sănătoase pe cât ai crede. Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, a subliniat că în această perioadă ar trebui să profităm de legumele de sezon pentru a le încorpora în preparate care aduc beneficii sănătății. 

”Alimentele care apar toamna au puține calorii, dar gătite cu puține calorii. Doamnelor și domnilor, gătiți în casă! Ciorbele sunt bune, dovleacul are puține calorii, 27 de calorii la suta de grame”, a precizat dr. Anca Hâncu, la Antena 3. 

Ciorba, beneficii pentru sănătate


Ciorbele au o serie de beneficii pentru sănătate. Atunci când este preparată cu ingredientele potrivite, ciorba poate fi un fel de mâncare cu adevărat sănătos, cu multiple beneficii nutriționale. De exemplu, supele făcute cu bulion pe bază de oase, legume sau carne oferă vitamine, minerale și nutrienți, cum ar fi colagenul.

Ele oferă, de asemenea, aroma mare păstrând în același timp grăsimi adăugate și calorii la un nivel minim. În plus, consumul de ciorbă este o modalitate ușoară și gustoasă de a crește aportul de legume. Aportul ridicat de legume este asociat cu un risc redus de creștere în greutate, care este un factor de risc pentru bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer 

În plus, legumele oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor ridicat de vitamine, minerale, fibre și compuși ai plantelor. Mai mult decât atât, ciorbele pot fi făcute cu aproape orice ai la dispoziție în bucătăria ta.

Acestea fiind spuse, există anumite ingrediente de care trebuie să aveți grijă - cum ar fi agenți de îngroșare și condimente - care pot crește conținutul de calorii și sodiu al supei și o pot transforma într-o masă oarecum nesănătoasă, arată Healthline.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 05 oct 2022, 19:22 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play