Cele mai bune 6 ceaiuri care încetinesc îmbătrânirea. Sunt gustoase și pot înlocui cafeaua

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care sunt cele mai bune 6 ceaiuri cu efecte anti-îmbătrânire.

Cele mai bune soluții pentru a încetini îmbătrânirea sau măcar pentru a o face mai frumoasă și mai sănătoasă este chiar dieta noastră zilnică, mai exact stilul de viață pe care îl adoptăm, ce cele mai multe ori, conștient sau nu, după vârsta de 40-45 de ani.

Pe lângă un aport caloric, dar mai ales de nutrienți, minerale și vitamine, potrivit cu nevoile pe care le avem după această vârstă, un alt punct important al stilului de viață sănătos este cel al hidratării.

Iată cele mai bune 6 ceaiuri care reduc din ritmul de îmbătrânire

Ceaiul verde

Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri pe care le puteți bea, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.
”Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care au beneficii de sănătate pe scară largă, de la prevenirea bolilor, reducerea inflamațiilor și chiar potențial prevenirea cancerului.

Acești antioxidanți acționează în organism pentru a preveni și a reduce daunele celulare cauzate de toxine și de radicalii liberi, care pot cauza încetinirea semnificativă a metabolismului. Îi absorbim în principal prin intermediul compușilor vegetali, fitonutrienților și aminoacizilor din alimentele pe care le consumăm și ceaiurile pe care le bem, cum ar fi ceaiul verde”, spune nutriționistul Trista Best,citată de Eat This.

Ceaiul Rooibos

Chiar dacă nu este la fel de popular ca ceaiul verde sau negru, are o serie de beneficii în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă.

”Ceaiul Rooibos conține superoxid dismutază (SOD), o enzimă care se găsește în toate celulele vii. SOD are proprietăți anti-îmbătrânire și poate ajuta la încetinirea dezvoltării ridurilor. Ceaiul Rooibos conține, de asemenea, acid alfa-hidroxi, unul dintre principalele ingrediente folosite pentru tratamentele pielii (în principal pentru a ajuta la reducerea ridurilor) de către dermatologi”, spune nutriționistul Courtney D'Angelo pentru sursa menționată anterior.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 15 iul 2022, 21:42 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience