Cel mai simplu și natural detox. Fructul care te ajută să elimini toxinele din corp

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Anthony Ievlev
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Anthony Ievlev

Un anumit fruct are capacitatea de a ajuta organismul să elimine toxinele în mod natural.

Detoxifierea lucru poate veni sub forma curățărilor cu sucuri, a posturilor și a altor diete la modă, dar realitatea este că organismul tău este de fapt perfect echipat pentru a se detoxifia singur, fără a fi nevoie să te supui unui proces drastic.


Cu toate acestea, în timp ce corpul tău își face în mare parte treaba de unul singur, includerea anumitor alimente în dietă poate face sarcina mult mai ușoară și, în special, anumite fructe pot fi benefice pentru a-ți elibera corpul de toxine și pentru a promova un microbiom intestinal mai sănătos. Nutriționistul Trista Best dezvăluie, într-un interviu pentru Shefinds, care sunt cele mai bune fructe pe care să le includeți în dietă pentru eliminarea toxinelor.


Merele ajută la eliminarea toxinelor


Merele sunt bogate în fibre și au o mulțime de alte vitamine și minerale excelente. De asemenea, Best explică faptul că merele pot fi unul dintre cele mai bune alimente pe care să le consumați în mod regulat pentru a vă ajuta organismul să se detoxifice în mod natural. Cu toate acestea, înainte de a aprofunda modul exact în care merele vă pot ajuta să vă detoxifiați, este mai întâi important să înțelegem ce înseamnă exact acest termen pentru început. 

"Detoxifierea este pur și simplu modul în care organismul se debarasează de toxine. Ficatul și rinichii sunt principalele organe de detoxifiere ale organismului, care acționează prin filtrarea și secreția de substanțe pentru a preveni acumularea de toxine și radicali liberi",  a explicat Best pentru SheFinds. Pe măsură ce corpul tău filtrează toxinele, vei începe în mod natural să te simți mai bine, îmbunătățindu-ți starea de sănătate și chiar ajutând la obținerea unei pierderi în greutate, dar nu există niciun motiv să apelezi la detoxul cu sucuri pentru a obține acest efect.

Motivul pentru care merele sunt excelente pentru detoxifiere se datorează pur și simplu compușilor vegetali care se găsesc în acest fruct bogat în nutrienți.

 "Catechinele sunt un exemplu de compus vegetal care crește detoxifierea naturală a organismului", notează Best. "Acest compus se găsește, de asemenea, în multe alimente integrale, care pot fi integrate cu ușurință în dietă. Beneficiul de a le lua prin intermediul surselor alimentare este reprezentat de nutrienții suplimentari pe care îi primiți de la acestea, împreună cu înlocuirea alimentelor potențial dense în calorii cu unele dense în nutrienți." 


În timp ce ajută la procesul de detoxifiere, merele oferă, de asemenea, o serie de alte beneficii pentru sănătate, inclusiv, dar fără a se limita la o sațietate crescută, o digestie mai ușoară și echilibrarea intestinală, menținând în același timp nivelul de zahăr sub control. 

Organismul este în mare măsură capabil să se detoxifice singur, adăugarea anumitor alimente, cum ar fi merele, în dieta dumneavoastră poate ajuta la eficientizarea procesului, oferind organismului dumneavoastră nutrienți esențiali pentru a vă spori starea de bine. 

"Există, de asemenea, unele persoane care pot avea nevoie de un ajutor suplimentar în procesul de detoxifiere. Asistența suplimentară prin adăugarea de alimente bogate în antioxidanți și compuși vegetali poate ajuta atât la detoxifiere, cât și la sănătatea celulară generală", spune Best. 

Câte mere este indicat să consumăm

Nu trebuie să mâncați un măr pe zi, așa cum spune vechea zicală, pentru a culege beneficiile, dar consumul regulat al acestui fruct fibros și bogat în nutrienți poate oferi organismului dumneavoastră o varietate de beneficii care pot îmbunătăți digestia, vă pot menține sătul pentru mai mult timp și pot ajuta la procesul de detoxifiere pentru a vă menține sănătos și echilibrat. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel