Ceapa și usturoiul, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică”

Data actualizării: | Data publicării:
Ceapa și usturoiul, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Foto Pixabay/ Autor Shutterbug75
Descriere foto: Ceapa și usturoiul, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Foto Pixabay/ Autor Shutterbug75

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că ceapa și usturoiul sunt adevărate alimente minune și că aduc o serie de beneficii notabile pentru sănătate. 

Potrivit medicului, ceapa și usuroiul sunt două alimente care luptă împotriva bolilor. 

”Dacă digestia ne permite (balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să consumăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism și echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida). Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă și în pastilele albastre ce cresc potența masculină”.

Mai mult, Dr Mihaela Bilic vine cu încă o veste bună. Ceapa și usturoiul ajută și la slăbit.

”Și pentru doamne am o veste bună: quercitina din ceapă și vinilditiina din usturoi se pare că inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează acțiunea genelor responsabile de apariția unor noi celule adipoase. Deci consumul de ceapă și usturoi poate fi un ajutor pentru slăbit, prin limitarea depozitelor de grăsime.

Până și eventuala balonare nu trebuie privită ca un dezastru, este vorba de niște glucide complexe din ceapă și usturoi- fructozani- care fermentează. Însă ele constituie un substrat hrănitor pentru bacteriile benefice din colon, au efect prebiotic și de creștere a imunității. Cât despre halena neplăcută, aveți două variante: fie mestecați câteva crenguțe de pătrunjel (clorofila neutralizează mirosul), fie convingeți toată familia să aibă același meniu delicios și sănătos, bogat în ceapă și usturoi”, a explicat dr. Mihaela Bilic pe Instagram.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel