Ceaiul și cafeaua, inamicii dietei. Dr. Mihail trage un semnal de alarmă: „Aș vrea să nu mai bei”

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Dr. Mihail a explicat de ce trebuie să consumi moderat și între anumite intervale orare ceai și cafea, dacă îți dorești să slăbești.

Sunt foarte multe lucruri de pus la punct, pentru a slăbi cât mai mult și pentru a avea parte de o viață echilibrată constant. Acest lucru îl scot în evidență frecvent specialiștii, care spun că dieta corectă nu necesită doar atenție la mâncare, ci și sport, dar și o odihnă corespunzătoare. Despre acest aspect important a vorbit și Dr. Mihail, care dezvăluie cele mai importante reguli de urmat, pentru un somn calitativ în adevăratul sens al cuvântului. În primul rând, trebuie să renunți să mai consumi cafea sau ceai după ora 15:00, întrucât acest lucru poate avea un impact destul de negativ asupra rezultatelor tale finale.

„Aș vrea să nu mai bei cafea, ceai negru, verde sau ceai alb după ora 15:00. Toate aceste băuturi conțin substanțe care ne stimulează și e bine să îți faci plinul de aceste substanțe stimulante până la ora 15:00, astfel încât după să ai energie, dar ele ușor să fie curățate de către organismul tău. Atunci când ajungi în pat, pe la ora 21-22:00, să nu mai ai aceste substanțe și să dormi bine. Atenție, sunt foarte mulți oameni care spun că dorm buștean. Este foarte posibil să dormi 8 ore, dar somnul acela să nu fie calitativ, să te trezești obosit, iar oboseala aia te duce la apetit mai mare, ți-e foame mai mult, nu ai chef să faci sală și renunți la dietă.”, a spus Dr. Mihail pe TikTok.

Te-ar putea interesa și: Alimentul care produce riduri. Îl consumăm în cantitate mare. Dr. Mihail: „Renunță, pentru a avea mai puține riduri”

@doctor.mihail

Boost Your Energy Levels With a Coffee Hack After Hour 3

♬ original sound - doctor.mihail

Cinci reguli de urmat pentru un somn calitativ

De asemenea, există cinci reguli pe care ar trebui să le cunoști, iar ulterior să le și pui în practică, pentru a avea parte de un somn bun pe tot parcursul nopții, mai dezvăluie Dr. Mihail.

„În primul rând, fă un duș cald înainte de a te culca, pentru că în acest fel temperatura corpului tău scade, iar creierul tău știe că a venit noaptea și i se face somn. În al doilea rând, în camera ta trebuie să fie rece, 18-19 grade sunt necesare pentru un somn bun. Trei, citește o carte, fie una electronică sau de hârtie. Mai mult, este important ca ultima ta cafea să fie la ora 14-15, iar ultimul sfat, fă întuneric în cameră. Dacă în camera ta e lumină, creierul are impresia că încă este lumină afară, astfel încât e nevoie să fie beznă ca să dormi bine.”, a continuat acesta.

VEZI și: Carmen Brumă, salată de dovlecei: „Are foarte puține calorii și e foarte bună”. Se prepară în câțiva pași simpli și e ideală pentru orice dietă

Somnul, esențial într-o dietă

Dieta nu va da niciodată rezultate fără o disciplină corespunzătoare, este de părere medicul. În acest sens, atunci când te decizi că este timpul să scapi de câteva kilograme în plus, trebuie să acorzi atenție mai multor factori, astfel încât munca ta să aibă roade, iar tu să te bucuri de satisfacții maxime. 

„Nu mai sta până târziu, ora 22:00 trebuie să fie ora de culcare, încearcă să respecți acea oră de culcare. Altfel, nu o să ai energie să menții o disciplină corectă. Fără fructe seara, fără cafea sau ceai după ora 15:00 și nu mai face fasting, dacă nu știi să-l ții corect. Dormi corect și odihnitor, astfel o să ai mai multe șanse să slăbești așa cum îți dorești.”, mai spune el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel