Alimentul care produce riduri. Îl consumăm în cantitate mare. Dr. Mihail: „Renunță, pentru a avea mai puține riduri”

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Dr. Mihail a explicat motivul pentru care ar trebui să consumăm mai puține produse pe bază de zahăr.

Cu toții știm că zahărul nu este prietenul sănătății, dar nici al unei diete. Acesta îngrașă foarte tare, dar poate duce și la dezvoltarea anumitor boli pe termen lung, atrag atenția medicii specialiștii, însă știai faptul că acest aliment nociv este strâns legat și de riduri? Nimeni nu iubește acele semne inestetice care apar pe ten odată cu trecerea anilor, însă Dr. Mihai explică faptul că dacă ne dorim să avem mai puține riduri, ar trebui să ajustăm și porția de prăjituri pe care o consumăm într-o zi.

„Renunță la câteva prăjituri din când în când, pentru a avea mai puține riduri. Prăjitura aia pe care o mănânci e posibil să-ți aducă un rid în plus pe față, pentru că duce la glicare. Mai întâi, descrise în contextul diabetului, produsele avansate de glicare se formează prin intermediul unui tip de reacție nonenzimatică numită glicarea. Creșterea acumulării acestor produși în țesuturile umane a fost asociată cu boala renală în stadiul terminal, boala pulmonară obstructivă cronică și, recent, îmbătrânirea pielii.”, a spus Dr. Mihail pe rețelele de socializare.

VEZI și:Mihaela Bilic, rețetă de tartă de fructe: „Rezultatul este un desert puțin dulce, parfumat și delicat. Merită încercat”

Ce este procesul de glicare

În continuare, celebrul medic a explicat pe înțelesul tuturor ce semnifică procesul de glicare și de ce are un impact atât de negativ asupra corpului uman. Totuși, apariția ridurilor vine ca o consecință a unui cumul de factori de care noi trebuie să știm să ne ferim, mai spune celebrul medic.

„Descoperirile recente care studiază pielea îmbătrânită ne arată că această glicare duce la o rezistență redusă la stres mecanic, o vindecare precară a pielii și vascularizația distorsionată a pielii, care toate pot fi atribuite glicării. Ce înseamnă asta? În momentul în care mănânci mult zahăr, îți crește glicemia, iar glicemia aceea foarte mare duce la formarea acestor produși de glicare care efectiv îți distrug colagenul pe care vrei să-i ai în față. Și din cauza radiațiilor, a lucrurilor pe care le mâncăm și din cauza acestei glicări.”, a continuat acesta.

Citește și: Carmen Brumă, salată de dovlecei: „Are foarte puține calorii și e foarte bună”. Se prepară în câțiva pași simpli și e ideală pentru orice dietă

Colagenul, esențial pentru o piele fermă

În momentul în care colagenul din corp începe să dispară, ridurile încep și ele să fie din ce în ce mai vizibile, explică specialistul. Așadar, dacă nu-ți dorești să renunțe la dulciuri de dragul sănătății, atunci ar trebui să o faci pentru ca ridurile să fie ținute departe de ten cât mai mult timp, spune el.

„Pierderea de colagen face ca pielea să fie mai friabilă, mai subțire și duce la formarea acelor riduri. Așa că, dacă nu poți renunța la acea prăjitură, pentru a nu avea diabet cândva în bătrânețe, măcar renunță la câteva prăjituri din când în când, pentru a avea mai puține riduri.”, conchide el.

VEZI și: Gabriela Cristea, rețetă delicioasă de salată de vinete. Vedeta folosește un ingredient inedit, rar întâlnit în acest preparat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel