Ceai negru, beneficii pentru sănătate. Șase motive pentru care ar trebui să îl consumi mai des

Data actualizării: | Data publicării:
ceai negru. Foto Unsplash /Autor Mukul Wadhwa
Descriere foto: ceai negru. Foto Unsplash /Autor Mukul Wadhwa

Frunzele de ceai negru provin din Camellia Sinensis, iar preparatul are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să beți această băutură în mod regulat.

Frunzele de ceai negru provin de la Camellia Sinensis și au aceleași proprietăți ca și ceaiul verde și ceaiul alb. Ceaiul negru este o băutură consumată pe scară largă în lume și este, de asemenea, adesea amestecat cu alte plante, cum ar fi Micul dejun englezesc sau Earl Grey, pentru a oferi o aromă și o aromă diferite. Consumul de ceai negru ne oferă și câteva beneficii pentru sănătate. 

 

Beneficiile ceaiului negru:

 

Reduce riscul de cancer

Într-un studiu recent, s-a descoperit că ceaiul negru are polifenoli care pot reduce riscul de creștere a tumorilor în corpul nostru. Mai precis, consumul de ceai negru poate reduce riscul de cancer de sân, plămâni, piele și prostată.

 

Vine cu proprietăți antioxidante

Ceaiul negru are proprietăți antioxidante care elimină toate toxinele din corpul nostru, reducând riscul multor afecțiuni cronice. Antioxidanții catehini, theaflavins și thearubigins din ceai promovează sănătatea generală.

 

Îmbunătățește sănătatea inimii

Ceaiul negru conține și flavonoide care îmbunătățesc sănătatea inimii și reduc riscul multor boli cardiovasculare. Așadar, includerea ceaiului negru în dieta zilnică poate fi benefică  pentru sănătatea inimii.


Reduce riscul de accident vascular cerebral

Ceaiul negru reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral, care este una dintre principalele cauze de deces. Un accident vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge din creier este blocat sau rupt. Un studiu a descoperit că ceaiul negru are unele proprietăți  care pot preveni accidentul vascular cerebral.


Reduce colesterolul rău

Consumul regulat de ceai negru poate regla eficient colesterolul din organism.


Crește energia

O ceașcă fierbinte de ceai negru dimineața vă va face energic și vă va îmbunătăți concentrarea.

În afară de aceste lucruri, consumul de ceai negru poate reduce și tensiunea arterială, poate îmbunătăți sănătatea intestinelor, poate regla nivelul zahărului din sânge, poate preveni creșterea bacteriilor în gură etc.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel