Cea mai vândută carte din România, transformată în benzi desenate. Igor Bergler: „Va fi o premieră românească” / VIDEO

Data publicării:
Igor Bergler, scriitor
EXCLUSIV
Descriere foto: Igor Bergler, scriitor

Igor Bergler a fost invitat în platoul Spectacola și DC News, acolo unde a vorbit, în premieră, despre proiectele sale de viitor și despre cum este implicată România într-un proiect cultural la nivel international.

Igor Bergler este regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie. Primul său roman, "Biblia pierdută", apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. A fost depăşit de "Testamentul lui Abraham", publicat în 2017. Acesta din urmă deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“la Târgul Internaţional Gaudeamus în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri "6 poveşti cu draci". "Minciuna lui Michelangelo - Catedrala în flăcări" este al treilea roman din seria "Charles Baker" şi va fi urmat de "Minciuna lui Michelangelo - Profeţi şi sibile".

 

VEZI ȘI: Fenomenul Igor Bergler. Cum a ajuns scriitorul să aibă 15.000 de precomenzi, în doar două zile: „Nu sunt niciun fel de geniu”/ EXCLUSIV

Igor Bergler a anunțat, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”, de la Spectacola și Dc News, că urmează să scoată o carte de benzi desenate, alături de artistul Sorin Sorojan.

„Vom face un anunț relativ în premieră, vom scoate în toamnă încă o premieră națională- „Biblia Pierdută” benzi desenate. Va fi o premieră românească, un roman care este făcut benzi desenate și care va arăta absolut incredibil (...) Entuziasmul este foarte mare. De asemenea, cartea este foarte simplificată pentru a putea încăpea (...) Acțiunea va fi interesantă”, a declarat Igor Bergler în emisiunea Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și Dc News. 

 

 

Cel mai bine vândut best-seller din România, Biblia pierdută, este prima carte din istoria României care a vândut peste 10.000 de exemplare la precomandă. 3.200 de exemplare au zburat de pe rafturi în prima săptămână de prezență a romanului în librării Biblia pierdută a fost preluată de una dintre cele mai mari agenții literare din lume și a apărut pe Hot List-ul agenției la London Book Fest, cel mai important târg de drepturi din industrie.

 

 

„Trei crime îi schimbă planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton, aflat la Sighișoara pentru o conferință de istorie. Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Țepeș, a finanțat un proiect ambițios care avea să schimbe fața întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiți inițiați. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută și ca Biblia lui Gutenberg”, se arată în sinopsisul cărții „Biblia pierdută”

 

„Reușiți să aduceți produse, scrieri și cărți pentru toată lumea”, a adăugat Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii. 

 

„Da (...) Agenții mei americani au insistat (…) Au zis că aceste cărți sunt vândute în 30 și ceva de țări, acum în vreo 34, dar nu sunt încă acolo unde contează, și acolo e foarte greu, în America (…) Piața de traduceri e 2% (…) Mai poți face așa, să vizitezi o librărie marginală dintr-un oraș, dar asta nu contează (…) Și după zici că ți s-au epuizat 100 de exemplare, dar asta nu e ceva serios; noi țintim sus, că așa, am primit de la tot felul de producători independenți din America oferte, dar asta nu mă interesează… pe mine mă interesează să ajungă la cât mai multă lume cărțile mele, consider că merită, și fiind atat de greu să ajungi, am niște promisiuni de la edituri mari (…) Penguin Random House, care este cel mai mare grup editorial din lume, a cumpărat cărțile mele în Spania și sunt traduse primele două după care urmează și „Minciuna lui Michelangelo”. Se pare că o sa le ia și în America, dar vor trilogie deoarece sunt investiții mari în marketing, iar agenții americani, care sunt cea mai mare agenție din lume în așa ceva, mi-au zis să fac o tură de benzi desenate cu „Biblia pierdută”, să fie vândute mai întâi aceasta și o sa tragă dupa ea și cartea… și asa a venit ideea următoare: o să facem în România, cu același ilustrator care a făcut aceste minuni de aici ( din „Moș Teacă cel Nou”)”, a mai spus scriitorul. 

Puteți viziona integral emisiunea aici: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel