Cea mai simplă dietă. Dr Mihaela Bilic: „Înveţi să nu te mai sperii de senzaţia de foame”

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat care este cea mai simplă și eficientă dietă. Specialistul ne îndeamnă să nu ne temem de senzația de foame și să ne „împrietenim” cu ea.

"Cea mai sigură metodă să nu mânânci este să nu ai. Recunosc că aveam momente în care efectiv controlam dulapurile, cu toate că ştiam clar că nu am ce să gasesc în ele. Atunci când deschizi frigiderul, cum spune o glumă, înăuntru trebuie să fie frig sau trebuie să fie alimente fără niciun fel de risc, nu neapărat pentru siluetă, ci mai degrabă pentru această frenezie alimentară. Nu trebuie să ai lucruri pentru care să ţi se toapeacă inima, pentru că e greu să te opreşti. Este o chestiune de a primi placere, de a primi confort. Trebuie să fim extrem de fericiţi sau de liniştiţi şi de relaxaţi ca să nu ne trebuiască mancare din punct de vedere emoţional", a spus nutriţionistul Mihaela Bilic la Antena 3

Cea mai simplă dietă


"Cantitatea contează mai mult decât combinaţiile. Dacă mânânci două dorade întregi cu legume este o cantitate mare.

Ritmul meselor. Pe termen lung acest contact cu mâncarea extrem de des ne duce în statutul de copii neînţărcaţi şi, cu cât avem un contact mai apropiat şi mai strâns cu mâncarea cu atât gândul la mancare ne fuge mai des.

Trebuie să ne dorim o relaţie mai rece cu mâncarea pentru că şi aşa este în jurul nostru prezentă pretutindeni.

Prin educaţie şi disciplină, să înveţi să nu te mai sperii de senzaţia de foame şi să o laşi să crească pe o scară de la 1 la 10, să ajungă la o intensitate de măcar 6, pentru că altfel mâncatul la foame de nota 2,3 este inutil", a mai explicat nutriţionistul Mihaela Bilic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel