Ce trebuie să mânânce femeile cu tenul acneic. Medic: În tinerețe se crează OBICEIURILE corecte

Data publicării:
foto Anna Nekrashevich / Pexels
Descriere foto: foto Anna Nekrashevich / Pexels

Ce trebuie să consume femeile în funcție de etapa vieții, dar mai ales care sunt recomadările pentru a avea parte de vitalitate, dar și de un aspect  frumos și sănătos. 

”Tinerețea este momentul în care se pot crea obiceiuri bune, obiceiuri corecte, și trebuie prins acest moment. Femeia trebuie să se obișnuiască să facă activitate fizică zilnic, și acest lucru se învață în perioada adolescenței, pentru că atunci greutatea se menține foarte ușor, iar ele nu realizează cât de ușor este să facă mișcare zilnic. Pe de altă parte, provocarea la tinerețe este tenul acneic, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la această vârstă și atunci avem niște recomandări pentru fetele cu acnee, chiar excluderea, cel puțin o perioadă de timp a tuturor lactatelor, care după aceea vor fi reintroduse treptat, mai ales cele fermentate, de tip kefir, sana, iaurt, introducerea în alimentație a acizilor grași, omega 3, omega 6, adică uleiul de măsline, dar și peștele gras, somon, macrou, ton, și toate oleaginoasele sunt din nou benefice, legume, vegetale. De asemenea este nevoie și o prezentare la medicul dermatolog, aici se face de obicei o echipă multidisciplinară  pentru a abordarea bolii. Alimentele să fie cât se poate de mult gătite în casă, să fie o alimentație corectă și excluderea alimentelor procesate, a zaharurilor și grăsimilor în exces”,a declarat medicul  Anca Hâncu  la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Citește continuarea pe DC Medical.

 

Care sunt cauzele pentru care te confrunți cu acnee în jurul gurii

Acneea este o pacoste indiferent unde apare pe corp, dar coșurile din jurul gurii pot fi deosebit de frustrante. Aceste imperfecțiuni sunt dificil de acoperit și pot face ca activități precum vorbitul și mâncatul să fie dureroase. Așadar, de ce apar uneori coșurile în această zonă? 

Potrivit Healthline, acneea apare atunci când porii se înfundă cu ulei și celule moarte ale pielii. Acest lucru poate face ca porul să se inflameze, provocând o umflătură roșie sau albă. Acneea poate apărea pe tot corpul, dar este cel mai frecvent întâlnită pe față, deoarece pielea produce mult ulei în acea zonă. 


Coșurile care apar în apropierea gurii sunt adesea rezultatul unei iritații recurente în zonă, care poate face mai probabil ca porii de acolo să se înfundă. Unele cauze comune ale acneei în jurul gurii includ bărbieritul, aplicarea balsamului de buze pe lângă buze și folosirea frecventă a telefonului mobil. Hormonii și genetica pot juca, de asemenea, un rol important. 

Cum să tratezi acneea din jurul gurii

Potrivit Byrdie, curățarea și exfolierea în mod regulat a pielii împiedică porii să se înfundă cu ulei și celule moarte ale pielii. Căutați produse de curățare cu ingrediente care luptă împotriva acneei, cum ar fi peroxidul de benzoil și acidul salicilic, pentru o putere suplimentară de combatere a coșurilor. De asemenea, ar trebui să vă demachiați noaptea și să luați în considerare un peeling chimic ocazional pentru a menține porii curați.

Cel mai bun mod de a viza acneea din jurul gurii, mai ales dacă este recurentă, este să vizitați un dermatolog (Self). Un dermatolog vă ajuta să identificați cauza exactă a imperfecțiunilor dumneavoastră și să găsiți cea mai bună soluție. Vizitarea unui profesionist deschide, de asemenea, ușa pentru medicamente cu prescripție medicală, care pot fi cea mai bună modalitate de a vedea îmbunătățiri ale pielii tale. Tratarea acneei poate fi un proces frustrant, dar colaborarea cu un profesionist îl poate face mult mai ușor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel