Ce se întâmplă dacă NU mănânci carne. Despre Vitamina B12 și fier

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Carnea conține numeroși constituenți importanți pentru organism. Iată ce se întâmplă dacă elimini carnea din alimentație.

Corpul nostru are nevoie de perioade de "curățare", iar postul este prilejul perfect de a ne purifica trupul și sufletul. În afară de perioada postului, există persoane care nu mănâncă carne niciodată: vegetarienii, iar cei care nu mănâncă niciun produs de origine animală se numesc vegani. 

Regimul vegetarian/vegan

Regimul vegetarian/vegan este controversat: unii specialiști sunt de părere că este mult mai sănătos decât dieta clasică, alții spun că acest mod de viață este detrimental pentru organism. Indiferent care ar fi adevărul, fiecare este liber să aleagă ce mănâncă, dar, ca în orice altceva, este importantă informarea.

Lipsa consumului de carne predispune la deficitul de fier și de Vitamina B12. Aceste elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, iar cei care nu mănâncă carne trebuie să fie atenți la aceste aspecte și să încerce să suplimenteze fierul și Vitamina B12.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel