Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează sănătatea

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Află cum îți influențează sănătatea.

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează somnul și circulația sângelui. Picioarele pot fi una din cauzele care provoacă insomnie.

Picioarele reci ar putea fi motivul din spatele nopților tale neliniștite. Când picioarele tale sunt reci, ele contractează vasele de sânge, astfel încât circulația sanguină este îngreunată. Potrivit National Sleep Foundation, încălzirea picioarelor înainte de a merge la culcare ajută la a da creierului un semnal clar de că este ora de culcare.

Cum să îți încălzești picioarele

Care este cel mai simplu mod de a-ți încălzi picioarele? Purtând șosete. Purtarea șosetelor în pat este cea mai sigură modalitate de a-ți menține picioarele calde peste noapte. Alte metode, cum ar fi șosete de orez, o sticlă de apă caldă sau o pătură încălzită.  

Somnul nu este singurul beneficiu pentru a purta șosete pe timp de noapte. Citiți mai departe pentru a afla cum vă poate schimba viața acest nou obicei, potrivit Healthline.

De ce ar trebui să dormi cu șosete pe picioare

În afară de a-ți ajuta corpul să rămână cald, purtarea șosetelor pe timp de noapte are și beneficii suplimentare:

- Preveniți bufeurile: Unele femei consideră că purtarea șosetelor este utilă pentru răcirea temperaturii corpului.

- Îmbunătățiți călcâile crăpate: Purtarea șosetelor din bumbac după ce vă hidratați vă poate ajuta să vă păstrați călcâiele de la uscare.

- Scăderea șanselor de atac Rraynaud: boala Raynaud este atunci când zonele afectate ale pielii, de obicei degetele de la picioare își pierd circulația și încep să tresară sau să se umfle. Purtarea șosetelor pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea unui atac prin menținerea picioarelor calde și a sângelui care circulă.

Ce șosete ar trebui să purtați

Șosetele din fibre moi naturale, cum ar fi lâna merinos sau cașmirul, sunt cele mai bune. De obicei, acestea costă mai mult decât șosetele din bumbac sau fibre artificiale, dar merită banii în plus. Asigurați-vă că șosetele pe care le alegeți nu sunt strânse pe picior, ceea ce ar putea restrânge circulația și ar putea împiedica încălzirea corespunzătoare a picioarelor.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel