Ce salariu are Petra Pintelei, tânăra nevăzătoare care a uimit toată România

Data publicării:

Petra Pintelei este o tânără care ne-a fascinat pe toți cu povestea ei.

Deși este nevăzătoare, este un om perfect normal. Muncește, merge zilnic cu metroul, are iubit, se gândește la căsătorie, se machiază, face orice lucru obișnuit. Poate face totul mai greu, dar reușește mare parte din ce-și propune. Iubește viața și nu este supărată pe Dumnezeu pentru că are probleme cu vederea. De fapt, Petra Pintelei vede doar 5%. S-a născut cu atrofiere de nerv optic și degenerescență retiniană.

Un om ca ea are nevoie de mulți bani pentru a se descurca. Cel puțin aceasta este părerea noastră. Așa că am fost curioși cât câștigă un om ca Petra Pintelei. Și am aflat.

 

De la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a primit, în 2013, un salariu de 11.591 RON. Vorbim despre venitul anual încasat.

De asemenea, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, în 2013, salariul pe întreg anul a fost 52.864 RON.

 

Suma totală anuală este 64.455 RON, rezultând 5.371 RON pe lună, adică 1.000 euro pe lună. Petra Pintelei nu are nici case, nici apartamente, nici terenuri, nici mașini. 

 

În schimb, are mult mai mult: o lege care îi poartă numele

 

2. -imagine fara descriere- (petra-pintelei_78330700.jpg)

 

De când se știa, Petra Pintilei a luptat pentru drepturile persoanelor nevăzătoare. Și puțini știu, dar are o lege în Parlamentul European care îi poartă numele. Legea prevede libertatea de acces a persoanelor nevăzătoare cu câini-ghizi în spaţii publice şi în mijloace de transport.

 

Tânăra este un exemplu extraordinar de voință și putere

 

Petra Pintilei știe șase limbi străine - engleză, spaniolă, rusă, turcă, portugheză și franceză.

 

 

„De mică m-au fascinat sunetele. Eu sunt nevăzătoare din naștere. Simțul auditiv a preluat foarte mult din ce văzul trebuia să-mi ofere. Și atunci sunetele diferite, mai ales cele ale limbilor străine și muzica, au fost lumea mea de imaginație, de joacă, de împlinirea dorințelor. Și am făcut cursuri de limbi străine. Mama mea a văzut că am acest potențial de a învăța și m-a expus limbilor străine. Am învățat să mă exprim mai ușor pentru că le-am învățat de copil”, a zis Petra Pintelei la podcastul Graurii.

Vedeți mai multe aici: Petra Pintelei, o tânără nevăzătoare pe care toți românii ar trebui să o cunoască! Știe șase limbi străine, se machiază singură și muncește pe calculator / video:

https://www.spectacola.ro/petra-pintelei-o-tanara-nevazatoare-pe-care-toti-romanii-ar-trebui-sa-o-cunoasca-stie-sase-limbi-straine-se-machiaza-singura-si-munceste-pe-calculator-video_37651.html

 

VEZI ȘI: Ce și-ar fi dorit Petra Pintelei să devină dacă era văzătoare. Cum și-a ales viitorul soț. Ce mesaj are pentru cei care nu mai au motivație să trăiască / video:

https://www.spectacola.ro/ce-si-ar-fi-dorit-petra-pintelei-sa-devina-daca-era-vazatoare-cum-si-a-ales-viitorul-sot-ce-mesaj-are-pentru-cei-care-nu-mai-au-motivatie-sa-traiasca-video_37709.html

 

VEZI ȘI: Petra Pintelei, zeci de mii de like-uri de la cititorii Spectacola. Mesajele transmise pentru tânăra care a uimit România: O minune lăsată de Dumnezeu pe acest pământ!


https://www.spectacola.ro/petra-pintelei-zeci-de-mii-de-like-uri-de-la-cititorii-spectacola-mesajele-transmise-pentru-tanara-care-a-uimit-romania-o-minune-lasata-de-dumnezeu-pe-acest-pamant_37713.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel