Ce să nu mănânci înainte de culcare. Medicul Vlad Ciurea trage un semn de alarmă: „Nu mai ajunge sânge în creier”

Data publicării:
Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit ce nu este indicat să mănânci înainte de somn. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit ce alimente nu trebuie consumăm înainte de somn. Mâncatul și somnul sunt două activități esențiale pentru sănătate și bunăstare, însă există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont.

Ce să nu mănânci înainte de culcare

”Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!”, atrage atenția Dr Vlad Ciurea.

Alimentele sugerate pentru a evita în apropierea orei de culcare includ:

Alimente picante

Alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi alimentele prăjite, produsele lactate grase și cărnurile grase,

Alimentele acide, cum ar fi roșiile și citricele,

Alimentele și băuturile care conțin cafeină, inclusiv ciocolata, cafeaua și ceaiul,

Alcool.

Medicul Vlad Ciurea, despre ingredientul minune care îți taie pofta de dulce

“Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită”, subliniază Prof. dr. Vlad Ciurea.

Leguma pe care este bine să o consumi măcar o dată pe săptămână

„Îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. 

Dovadă că, dacă de 5.000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi. Care este motivul pentru care îl consumă? Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic în a-și îmbunătăți starea genetică. Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu, conform Adevărul.ro.

Citește și: Efectele miraculoase pe care le are rugăciunea „Tatăl nostru” asupra corpului uman. Prof. Vlad Ciurea: „Intră în funcție metabolismul ca o locomotivă”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience